8 Ekim 2008 Çarşamba

Başka Ülkelerin Milli Takımlarında Oynayan Türk Futbolcular vol.1

Başka ülkelerin milli takımlarında oynayan Türk asıllı futbolcular için milli takım yetkilileri eleştiriliyor sıkça. Fatih terim bu futbolcular için ''basına başka, bize başka konuşuyorlar'' dedi. geçen sene Barış Özbek'in babası açıklama yapmıştı ''Almanya daha iyi bir vitrin. alman milli takımını istiyoruz'' diye. Son zamanlarda yıldızı bir hayli parlayan Mesut Özil için Fatih Terim, ''Babası ile 3 sene önce Tolunay Kafkas konuştu. Ümit Milli takım teknik direktörü iken Tolunay hocaya, Mesut'un babası ile konuşması için görev verdim. Bunun mektubu da bendedir. Kafkas'a gönderdiği mektubun bir nüshasını gösterebilirim. Biz iyi oynayınca, 2 gol atınca ulaşmadık Mesut'a. Ama ne yazık ki Türk milli takımına davet gönderdiğimiz ve kabul etmeyenlerle dolu büyük bir liste var bende.'' diyor. Peki Mesut ne diyor ''Almanlar benim için çok çaba sarf ettiler. Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım'a davet etmek için uzun süre düşündü''. Bu konuda alman yetkililerin parmağı var tabiki. futbolcuların vatandaşlık haklarından feragat etmeleri söz konusu. Şu an Mesut düşünme süresindeymiş. 1-2 aya kadar netleşecektir mesut'un durumu. Halil'de tartışma için boş durmamış ve şunu eklemiş, ''herkes bir Hamit, bir Yıldıray değil''. Alman yetkililer de kendilerince haklılar. Bir futbolcuya alt yapı eğitimi veriyorsun, gelişmesine katkıda bulunuyorsun ve o oyuncu belli bir düzeye gelince senin ülkende değil de kendi ülkesi adına oynuyor. İşin iki ucu da çivili değnek. Tabi oraların havasını solumayan, suyunu içmeyen bizler için ahkam kesmekte kolay. Kendilerinden seçim yapması istenilen futbolcular da çok genç. Burada devreye aileler giriyor. Mustafa izzet türk milli takımından teklif geldiğinde babası ile konuştuğunu ve milli takımı seçmesindeki nedeni, babasının Mustafa Kemal Atatürk'ün adını vermesi olarak açıklamıştı(kardeşinin adı da kemal'dir).

Bu yazıda ilk önce almanya forması giymiş gurbetçilere göz atalım. Bakalım neredeler, ne yapıyorlar...


Mesut Özil ;
8 kez almanya u-21
yaş 19
mevki orta saha
kulüp werder bremen




Serdar Taşçı;
3 kez almanya a milli
yaş 21
mevki defans (sol bek, stoper)
kulüp stutgart

''Türk olmamla her zaman gurur duydum. Türk Milli Takımı`nda da oynamayı isterdim. Ancak tercihimi Alman Milli Takımı`ndan yana kullandım. Çok zor bir karardı. Bu konuya profesyonelce bakmak gerekiyor. Alman liginde top koşturuyor olmam, kendimi geliştirmek istemem en önemli nedenlerdi. Türk Milli Takımı`ndan yetkililer, kararımı açıkladıktan sonra benimle ilgilendi. Onlara da çok teşekkür ediyorum'' ''Alman Milli Takımı`nda oynamak için de elimden geleni yapacağım. Bir Türk olarak Alman Milli Takımı`nda oynamak çok gurur verici olur. Amacım, Türkleri Almanya`da en iyi şekilde temsil edebilmek. Türklerin elçisi olmak istiyorum''

Malik Fathi ;
2 kez almanya a milli
yaş 24
mevki defans (sol bek)
kulüp spartak moskova

kendisi teklif gelseydi türk milli takımını seçebileceğini söylemiş. ama fatih terim bu arkadaşı arap sanıyormuş. hala sanıyor mu bilmiyorum. lakin iş işten geçmiş durumda.


Eren Şen;
3 kez almanya u-19
yaş 24
mevki sağ açık
kulüp konyaspor



Selim Teber;
5 kez almanya u-21
yaş 27
mevki orta saha, forvet
kulüp hoffenheim

ersun yanal döneminde milli takıma çağrıldı. fakat isminin zamanında fifa ya bildirilmesi yüzünden türk milli takımında oynaması için geç kalındı. şu an da hoffenheim takımının kaptanı.


Ömer Toprak;
almanya u-20
yaş 19
mevki defans (stoper)
kulüp freiburg




İlkay Gündoğan;
2 kez almanya u-19
yaş 17
mevki orta saha (ofansif)
kulüp bochum



Ersan Tekkan;
1 kez almanya u-20
yaş 23
mevki orta saha
kulüp antalyaspor





Özkan Yıldırım;
2 kez almanya u-16
yaş 15
kulüp werder bremen

1 yorum:

B. dedi ki...

''fatih terim bu arkadaşı arap sanıyormuş. hala sanıyor mu bilmiyorum. lakin iş işten geçmiş durumda.''
:D

kaçan büyük balıklar var
bunlardan biri olmasın Özil