29 Ekim 2008 Çarşamba

blogger kapanmasına digitürk'ün cevabı

aklı selim insanların yazdığı tepki mailleri vardır hani. şuraya mail atın tepkinizi gösterin derler. öyle bir yazı bulup yollamıştım digitürk'e. onlarda beni kaale alıp cevap yazmışlar. belki de onlar da hazır kopyala/yapıştır mail yolladılar. her neyse işte cevap;


DIGITURK'den Merhaba;

Google'in Blog hizmetlerinin kapatilmis olmasindan biz de mutlu degiliz. Soz konusu olaya neden teskil eden; yayin haklari sirketimize ait olan Turkcell Super Lig ve Fortis Türkiye Kupasi maclarinin, izinsiz, illegal olarak yayinlanmasina onlem almak istememizdi.

Mac goruntulerimizin 'izinsiz' olarak yayinlanmasi Digiturk'un, bu konudaki butun haklarinin ihlali anlamina gelmektedir. Bu ihlalin engellenmesi icin hukuki yollara basvurmak kacinilmaz olmustur.

Erisimi engellenen site yoneticilerinin iletisim adreslerine de soz konusu sitelerde yayin haklarimizin ihlal edildigini ve maclarin 'izinsiz canli' olarak yayinlandigini bildirdik. Kendilerine 1 haftadan fazla sure de verdik. Ancak, geri donus alamadigimiz icin hukuki yola basvurduk.

Sulh Ceza Mahkemeleri, bu tarz davalarda genel yetkili mahkemelerdir ve buradan cikan mahkeme kararini uyguladik.

Ozetle, biz 'KORSAN YAYIN' yapan sitelerle ilgili, kanuni cozum yoluna gittik. Yoksa bloglarin kapatilmasi , iletisim ozgurlugunun engellenmesi gibi bir soylem asla soz konusu olamaz. Bizim amacimiz da tam olarak 'iletisim ozgurlugune ve etik yayinciliga' cozum bulmak
icin basvurulmus bir aksiyondu.

Saygilarimizla,

DIGITURK Musteri Hizmetleri

Tel:0212 473 73 73
Fax:0212 473 73 03
Mailto:destek@digiturk.com.tr

1 yorum:

firat selcuk dedi ki...

bu cevap bana da gelmisti, onceden hazırlanmıs bir cevap oldugu icin tekrar bir cevap verme geregi bile duymamıstım..

"blogların kapatılması ve iletisim ozgurlugunun engellenmesi soz konusu olamaz" cumlesini hazırlayanın kamera sakası yaptıgını dusunuyorum sadece..