9 Ekim 2008 Perşembe

Mustafa Denizli Beşiktaş'ta


beşiktaş ertuğrul sağlam'ın istifasının üzerinden çok geçmeden! yeni teknik direktörünü buldu. gelir gelmezde enteresan açıklamalarda bulunmuş, ''çocukken büyük beşiktaşlıydım''. 2 hafta önce bir başkasının yaptığı aynı gereksizlikteki bir açıklamayı anımsattı bana.
sinan engine yol vermişler. yardımcı antrenör olarak tayfur havutçu getirilmiş. tayfur, mustafa denizli'nin milli takımda vazgeçilmeziydi. stefano moreno'da kondisyoner olarak görev yapacakmış. fenerbahçe'de beraber çalıştıkları zaman takımın kondüsyonu çokça eleştiriliyordu (bu konuya katıldığım için yazmıyorum. sadece hatırlatmak için. bakalım basın bu sene ne diyecek).
takımı tanıyan, ligi tanıyan, rakiplerini tanıyan bir hoca geldi beşiktaş'ın başına. maçına göre sistem belirlediği için tıkır tıkır işleyen bir sistemi yoktur. bu nedenle genç oyunculardan büyük oranda verim alamaz. maçına göre adamını iyi seçtiği zamanda her zaman kazanır. şampiyonluk çekişmesinde var olur. mantıken doğru tercihtir. bu seneyi kurtaracakları kesin. bir de çok sevdiğim bir sözü vardır; ''maça nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli''.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

denizli'nin beşiktaşlı olduğu enaz 20 yıldır bilinir.

Sencer Yücel dedi ki...

bilinir bilinmesine de gereksiz bir açıklamadır. aynen emre'ninki gibi. yakın çevresi de emre'nin ailesinin fenerbahçeli olduğunu söyler, ama emre'nin böyle bir açıklama yapmasına gerek yoktur, kimse kendisinden bunu istemez ve beklemez. mustafa denizli için de böyle bence.

ayrıca mustafa denizli'nin canlı yayında ziya şengül'le bir tartışmasında "ben senden daha fenerbahçeliyim" demişliği de vardır. aynı kemal sunal filmi gibi...