7 Ekim 2008 Salı

UEFA Kupası Grup Kuraları

Galatasaray çekebileceği en iyi kurayı çekti diyemem ama her halükarda can sıkıcı takımlarla biraraya gelecekti. Grupta Avrupa'nın üst düzey takımlarından biri diyebileceğimi bir takım olmasa da bütün takımların hatrı sayılır bir güce sahip olması korkulabilecek bir durum. Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ın grubuna düşen Metalist Kharkiv yöneticileri gruptan çok memnun görünüyordu. Grupta Fransız, İngiliz, İtalyan ve İspanyol olmaması bence bir şans. Fakat diğer gruplara bakınca D ve G Grubu haricindeki gruplar da Galatasaray için pek parlak olmazdı. Diğer gruplarla karşılaştırınca ölüm grubu diyemeyiz ama Galatasaray'ın işi yine de zor gibi. Şu an en önemli şey fikstür olacak; Olimpiakos'la İstanbul'da, Hertha Berlin'le Almanya'da oynamak Galatasaray için önemli. Bahsettiğim şekildeki bir fikstürde Kharkiv'le İstanbul'da oynaması durumunda gruptan çıkabilir, tersi bir fikstürde bence şansı çok az.

Bence bu sene en zorlu grup C, izlemesi en keyifli grup ise A olacak gibi. Kuralar sonucunda en mutlu takımlar Valencia ve Milan sanırım.

* * *

Fikstürler belli oldu, Galatasaray aklımdan geçen en olumlu kurayı çekti. Olympiakos ve Metalist Kharkiv ile İstanbul'da, Hertha Berlin ve Benfica'yla deplasmanda oynuyor. Almanya'nın da Türki bir cumhuriyet olduğunu düşünürsek fena kura değil.

23 Ekim 2008
Galatasaray - Olympiakos

6 Kasım 2008
Benfica - Galatasaray

27 Kasım 2008
Galatasaray - M.Kharkiv

3 Aralık 2008
Hertha Berlin - Galatasaray

Son hafta (bay)

5 yorum:

Donnie Brasco dedi ki...

bence Galatasaray için kötü bir kura; zira Olympakos ve Kharkiv burada sıkı defans yapacaklar ve kontralarla vurmaya çalışacaklar
Hertha evet Almanyada ama aynı Galatasaray geçen sene 5 yemişti orada
Benfica için de birşey söylememe gerek yok galiba
çok kaliteli kadrosu ve iyi hocasıyla grubun favorisi
Galatasaray ne yapıp edip Olympiakosu gözüne kestirmlei
yenerse çıkar

Adsız dedi ki...

23 Ekim 2008
Galatasaray - Olympiakos 1 puan


6 Kasım 2008
Benfica - Galatasaray 0 puan


27 Kasım 2008
Galatasaray - M.Kharkiv 3 puan


3 Aralık 2008
Hertha Berlin - Galatasaray 1 puan

bu şekilde gruptan çıkabilir belki.
ama daha öteye gidemeyeceği kesin.

Scatterbrain dedi ki...

herşey galatasarayın oyununa bağlı.çünkü kendi sahalarında da çok zorlanır oldu galatasaray.bence ortalama bir grup.

İlker Yılmaz dedi ki...

oddy'e katılıyorum. en fazla 5 puan çıkarır galatasaray. kişisel olarak bu puanı çıkaramayacağını düşünüyorum. fikstür avantajı var ama bence elenecek.

Sencer Yücel dedi ki...

5 puan gayet yeterli olur grupta çıkması için. ama galatasaray'ın bir tur daha ilerlemesi için tek yol gruptan lider çıkması, onun da şu an pek mümkün olmadığı aşikar.