5 Aralık 2008 Cuma

Tequila Sunrise


Çeşitli içim yöntemleriyle içmesi en keyifli kokteyllerden biridir Tequila Sunrise. İçen kişinin damak keyfine göre tadı ayarlanabilir esnek bir karışım olur kendisi. Buz dolu uzunca bir bardağa 2 ölçü tekila, 4 ölçü portakal suyu konulur (Kısa ve geniş bardaklarda servis edildiği de olur ama birazdan bahsedeceğim nedenlerden ötürü ben önermem). En son olarak ise hızlı bir hamleyle göz kararı grenadine. Ayarını tutturamam derseniz bir çay kaşığı yardımıyla kademeli olarak da ilave edebilirsiniz.

Grenadine yoğun bir nar şurubu olduğundan dibe çökecek ve kokteylin adını aldığı gün doğuşunu resmedecektir. Görseli gayet iyi, yakışıklı bir içki hazırlamış olursunuz öncelikle. İçimi ise kesinlikle bardaktan dudak yordamıyla olmalıdır. Pipetle içildiğinde ilk olarak grenadine içildiğinden hem çok şekerli tadı sizi bayar, hem de yoğun kıvamı sizi yorar. Pipeti karıştırma maksatlı kullanabilirsiniz ki bu kişiye göre içimi gayet keyifli hale getirir. İçmeden önce kokteyli ne kadar karıştırırsanız rengi o kadar koyulaşır ve o kadar tatlı olur. Bu sayede kendinize uygun şeker oranını ayarlamış olursunuz. Bir başka içim şekli ise karıştırmadan kademeli içimdir. Bunun için en tepeye birkaç damla limon suyu eklenebilir ve ekşiden tatlıya doğru ilerleyen bir tat elde edilebilir. İşte bu sebepten kısa bardaklarda servisini önermem.

Bir öneri de renk konusunda olsun. Renginden haz etmeyecek Fenerbahçeli taraftarlar olursa kendilerine grenadine yerine blue curacao kullanmalarını öneririm. Bana sorarsanız renk konusunda çok iyi bir kombinasyon sağlansa da kokteylin adından uzaklaşma olur. Şeker oranı da biraz düşer. Son olarak ise eğer üşenmezseniz iyi süzülmüş sıkma portakal suyu kullanmanızı tavsiye ederim. Tadında hatrı sayılır bir fark olur. Keyif sizin, afiyet olsun...


-2 ölçü tekila
-4 ölçü portakal suyu
-1 ölçü grenadine

2 yorum:

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

white russian ı hiçbişeye değişmem

Adsız dedi ki...

Iğdır'da nassı bulcaz bu malzemeleri?

xedabe