4 Aralık 2008 Perşembe

avrupa'da transfer vol.14 (ara transfer dönemi)


klaas-jan huntelaar - ajax - real madrid (20.000.000 euro)
london donavan - l.a galaxy - bayern münchen (kiralık)
zoran tosic - partizan - manchester uni. (9.000.000 euro)
david beckham - l.a galaxy - milan (kiralık)
igor semshov - dinamo moskova - zenit (8.000.000 euro)
tomas necid - slavia prag - cska moskova (5.000.000 euro)

huntelaar heralde en çok konuşulan isim. sezon başında real madrid'in grişimleri başarısız olmuştu. bunda huntelaar'ın da real'e gitmek için erken olduğunu söymesi de etkendi. real hem huntelaar'ı hem de ajax'ı ikna etmeyi başardı. takımdaki 6. hollandalı olacak. bir ara barcelona diyince akla hollanda gelirdi.
london donavan için bundesliga yabancı değil. genç yaşta leverkusen alt yapısına transfer oldu. alt yapısını almanya'da aldı diyebiliriz ama çok da başarılı olamadı bundesligaya geçişinde. bu sefer dilinden anlayan klinsmann ile şansını deneyecek.
milan beckham'ın sanırım real madrid gibi göbekte kullanacak. hiç bir zaman beckham antipatim olmadı. hatta futbolunu beğenirim. 2010 dünya kupası için birilerinden söz aldığı kesin. karşılığını vermeye çalışıyor.
igor semshov 30 yaşında. orta sahanın ortasında oynuyor. geçen sezon 6 gol, 5 asistle oynadı. çift yönlü bir oyuncu. dinamo moskova'nın 1 maçı dışında tüm maçlarında forma giydi. hakkında fazla bilgi sahibi değiliz. 8 milyon euro luk ederi için lambuja blog'dan dani alves'e pas atmakta fayda var.
zoran tosic ve tomas necid hakkında bilgi sahibi değilim. tosic'i yazan çok. necid hakkında da şunları söyleyelim. 19 yaşında, 1.90 boyunda bir santrafor. takımın daimi oyuncusu. uefa kupasında golü yok. ligde 16 maçta 11 gol atmış durumda. çek cumhuriyeti'nin san marino ile oydığı maçta son 25 dakikada oyunda dahil oldu. bu nun ilk a milli maçıydı ve 1 gol attı.

Hiç yorum yok: