11 Aralık 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 6. Maçlar


Genel itibariyle puan durumlarına bakıldığında oldukça dengeli ve beklendik sonuçlarla karşılaştım. Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkan ve UEFA Kupası'na kalan takımlar arasında sürpriz takım sayısı yok denecek kadar az diyebiliriz. Şampiyonlar Ligi'nde tur atlayan takımlar arasında ilk göze çarpan takım Panathinaikos. Grubu Werder Bremen'in önünde bitirmesi bir yana, son hafta ne olacağı belirsiz gruptan lider çıkması grupların en belirgin sürprizi oldu bana göre. Son haftaya girerken B Grubu'nda puanların yakın olmasının enteresan bir sonuç doğuracağı belli gibiydi. Öyle ki grup sonuncusu olan Anorthosis son maçta Panathinaikos'u yenebilse gruptan lider çıkacaktı.


Grup üçüncülerine bakınca dikkat çeken takım Aalborg oluyor. Tabi bunda son hafta çıkmayı garantilemiş Manchester United ile oynamış olmanın etkisi de vardır muhakkak. Villarreal maçı sonrası Celtic tarafı oldukça yakınmış olmalı mevcut fikstürden. Grup üçüncüleri arasında en talihsiz olanı da sanırım Zenit oldu. Biraz daha dengeli bir kurayla ikinci tura çıkması sürpriz olmayacak bir futbol oynuyorlardı ama Real Madrid ve Juventus'un arasından sıyrılamadılar.

Grup sonuncularına bakınca bir kura kurbanı da burada görüyoruz. Steaua Bükreş de farklı bir grupta en kötü ihtimalle grup üçüncülüğüne oynayabilirdi. Ama 1 puanla turnuvanın en düşük puanlı iki takımından biri oldu. Tabi bu 2 puanlı Fenerbahçe'den daha kötü bir performans gösterdiği anlamına gelmez. Kendi adıma biraz duygusal bir yaklaşım olabilir ama turnuvanın hayal kırıklığı şüphesiz Fenerbahçe oldu...

Hiç yorum yok: