14 Aralık 2008 Pazar

Brandy Daisy


"Viski içkilerin kralı, Brandy kralların içkisi" derler, ben de çekinmeden katılırım... Adını 'yanık şarap' manasındaki brandewijin kelimesinden alan Brandy aslında bir konyak markası. Şarapların kaynatılarak ekstradan damıtılmasıyla keşfedilmiş olup yüksek alkol oranıyla uzun ömürlü olması da önemini arttıran bir özelliği olmuştur.

Brandy, konyak kokteyllerinin lokomotifi olmuştur ve birçoğuna da ismini vermiştir. Brandy Daisy de bunlardan biri. Pazar akşamı için önereceğim bu kokteyl ertesi sabaha etkisini devam ettirebilecek nitelikte. Tabi kafa değil, damakta bıraktığı tat itibariyle. İnceden şekerli tadının yanında yakıcı konyak aroması kendini hatırlatmada gayet başarılı. Shaker içine buz, brandy, limon suyu ve pudra şekerini koyup çalkalamaya başlayın. Elinizin donmaya başlamasıyla gerekli soğukluk oranını yakalamış olursunuz. Sonrasında kokteylinizi bardağa veya bardaklara doldurun. Son olarak sırasıyla önce 1 çay kaşığı grenadine, sonra da 1 çay kaşığı suyu içkinin yüzeyine hafifçe bırakın. Su pek önem arz etmemekle birlikte ilk yudumu ısınma turu tadında almanızı sağlayacaktır, opsiyoneldir. İsteğe bağlı olarak şeker yerine şekerli bir likör kullanılabilir; Safari veya Curaçao önerebilirim bunun için. İçimiyle ilgili yegane önerim yudumlarınızı ağızda uzun süre bekletmeyin, dilinizi uyuşturup kalan yudumlara yazık etmesin. İyi içimler...


- 2 ölçü brandy
- 1 ölçü limon suyu
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı grenadine
- 1 çay kaşığı su

Hiç yorum yok: