26 Aralık 2008 Cuma

Kahve Hesapları


Yıldırım Demirören çıktı bugün bir basın toplantısı yaptı. Birkaç gün öncesinden duyurulmuştu ne tip bir toplantı olacağı. Barkovizyon destekli, görüntü yorumlamalı toplantılardan. Ama malesef daha önce de denenmiş bu gösterileri izleyen kimsenin ağzı açık kalmıyordu.

Başkan bir giriş konuşması yaptı ve görüntüleri yorumlamak üzere sözü Kenan Öner'e bıraktı. Sonra bilindik mevzular. Beşiktaş'ın başına gelmiş hakem hataları. Üstelik 20 yıl öncesine uzanan. Gösterdikleri görüntülerin büyük kısmında haklılardı belki ama bunu bir kahve geyiğiyle tamamlamaları komikti. Bütün görüntüleri sırala, sonunda hesabını yap; "Şimdi bu hatalara göre şu sezon rakiplerden şu kadar puan silip bize ekle, bakın şampiyonmuşuz..." Tabi taranan son 20 yılda Ali Aydın veya Selçuk Dereli izleri yoktu, ayrı mesele.

Bu hesapla sayısız 'Gönüllerin Şampiyonluğu' kazandı Beşiktaş. Adının konulduğu dönemi haklı çıkaran 'Şerefli İkincilik' kavramını da çürüttü bu zihniyet. Şu an esamesi okunmayan 'Beşiktaşlılık duruşu'na bir şey demiyorum.

Özenle hazırlanmış bir metnin sunumu olan bu toplantının ne Beşiktaş'a bir şey kattığını, ne de herhangi bir yanlışı düzelttiğini sanmıyorum. Öyle bir şey amaçlanıyorsa basın toplantısını sadece 3 soruyla sınırlandırmak yerine, akıllarda ne varsa yanıtlamak gerekirdi. Başkan özür diledi, hesapta kendini kurtardı. Ama Beşiktaş'ı malesef...


Son olarak günün sözünü paylaşmak isterim:

"Uzun boylu oyuncunun kısa boylu oyuncuya kafa topunda faul yapması mümkün değildir."

4 yorum:

alengir dedi ki...

Bu herifi bir Fenerbahççe'li olarak ben bile sevmiyorsam bu işte bir şey var demektir ki Beşiktaş'lı arkdaşlar ne yapsın?

aşkın dedi ki...

Hazır 20 yıl öncesine gitmişken meşhur Metin Ali Feyyaz'lı dönemde kaç kere gol atana kadar maçlarının uzatıldığını, kaç defa son dakika penaltılarıyla kazandıklarını da gösterselermiş.
Üstelik bunlar Anadolu takımlarıyla oynarken oluyordu.
Başkan da Seba idi.
Valla bravo, birileri uydurdu ve ülkenin en büyük yalanı haline geldi: ''Mazlum büyük Beşiktaş''
Bu ülkede ''büyük takım'' olup da ''mazlum'' olan mı var?

firatyeşilbaş dedi ki...

o son söz öyle değildi.bobo gökhan gönülden daha uzun olduğu için hava topunda faul yapması imkansız dedi.

Sencer Yücel dedi ki...

aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, hemen düzeltiyorum. teşekkürler.