2 Aralık 2008 Salı

Hakeme Tokat 4 Yıl


Az önce Lig Tv'deki altyazılarda gördüğüm kadarıyla haberi aktarıyorum öncelikle:

"Macaristan 4. Futbol Ligi'nde, hakeme tokat atıp küfür eden Pal Varga isimli kaleciye 4 yıl müsabakalardan men cezası verildi."

Hakemin kararına sinirlenmiş, tokat atmış, haliyle kırmızı kart görmüş. Üstüne o anın siniriyle bir de küfür etmiş Pal abimiz. Henüz 4. ligdeyken 4 yıllık bir sekteye uğrayan futbol kariyerini bitmiş sayalım şimdilik. Yalnız kafama takılan bir şey var. Başka bir futbolcuya küfür edip yumruk atan oyuncu 3-4 maçla kurtarıyor olayı, hadi kafa atsa 5-6 maç olabiliyor ceza. Bu gibi konularda hakemin futbolcuya nazaran ağırlığı olduğunu biliyordum ama bu kadar ağırlık beklemiyordum. Kamu çalışanına vurmak bile 6 aydan başlar derler. Harcamışlar kaleciyi...

Şu an merak ettiğim karttan sonra edilen küfürün cezaya kaç yıl eklediği. Kimbilir ne dedi?

1 yorum:

jeankier dedi ki...

futbolcuların insan olduğu gün geçtikçe unutuluyor... ben hareketi savunmuyorum fakat bir yanlış hareket (adam öldürmüyor yahu bu insan, tecavüz etmiyor) zaten 10, maksimum 15 sene ile sınırlı çalışma hayatından 4 seneyi alıp götürüyor.. Sahaya giren taraftara çelme takan oyuncuya kırmızı kart gösteriyor hakem, sarı kart bekleyen oyuncu oyundan atılıyor.. tamam hakemi kaldıralım tv görüntüleri üzerinden kararlar verilsin? ona hayır, insani birşeymiş futbol.. hadi canım.