1 Aralık 2008 Pazartesi

faty papy trabzonspor'da


gezinirken tesadüfen rastladım bu habere. trabzonspor burundi'li 15 yaşındaki defansif ortasaha oyuncusu ile anlaşmış. kulübüne 300.000 euro bonservis ödenmiş. trabzon'dan gelen haberler marco aurelio'dan daha iyi olabileceği yönünde. onu geçelim. fifa.com dan gelen haberler ise daha güzel. burindi 2010 dünya kupası elemelerinde toplam 6 maç yapmış. bunların 6 sında da papy kadroda. ilk 3 maç sonradan oyuna girerken, son 3 maçta 90 dakika forma giymiş.

devre arasında trabzon'a gelip kampa katılacakmış. hocanın takdirine göre pilot takımlara yönlendirilebilirmiş. bilindiği gibi trabzonspor'un belçika'da pilot takımı var. burundi'nin eski bir belçika sömürgesi olduğu düşünülürse, oyuncunun ilk etapta belçika'ya gidip gelişimini sürdürmesi faydalı olabilir. 15 yaşındaki bir çocuk için ciddi bir para 300.000 euro. umarım ileride 30 milyon euro luk oyuncu olur da izleriz.

düzeltme; trabzonspor'un pilot takımı belçika'da değil. hollanda 2 liginde ki mvv maastricht.

7 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

hocam, kusura bakmazsan ufak bi hatayı düzelteyim, ts'nin pilot takımı belçika'da değil. hollanda'nın mvv maastricht takımı. hatta sezon başında aldıkları christian brüls de orada kiralık şu anda (http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Br%C3%BCls)

İlker Yılmaz dedi ki...

evet haklısın. araştırmadan aklımda kaldığı biçimde yazmıştım. aklımda belçika kalmış.

Santiago dedi ki...

Bu tarz transferler için geç bile kaldık...

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

açık söyliyim ben bu siyahi oyuncuların yaş olayının gerçek olmadıgına inanıyorum.freddy adu olsun altidore olsun bunların yaşı küçültüdüğüne inanıyorum.bunların ülkeleri futbolu bir endüstri olarak gördüğünden rahatça yaşlarının ufaltılmasına izin veriyordur.Amatör kümelerde oynayanlar bilirler alt yaş katagorilerinde şampiyon olan takımların kadrosu hep 4-5 yaş yaş katogorisinden büyüktüridiyelim ki 14-16 yaş grubu maç yapıyor.O şampiyon takımın kadrosunda birkaç tane 18 yaşında eleman vardır mutlaka.Kimsede bişey diyemez bunlara.Bunlar genelde doğudan gelmiş ailelerin çocukları olur.nüfüse geç kayıt oldukları için.diğer cocuklara göre baya bi ezici fizikleri olur.maç kazanmakta baya bi işe yararlar.

Scatterbrain dedi ki...

en azından ''zamanında paty papy'i trabzona getirmişler de, trabzon istemeyip yollamış'' geyiğinden kurtulmuş olcaz.

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

evet trabzon'un sheva samsun sporun hypia geyikleri cok mesurdur.antep'in kakayı 200 bin dolar için almadıgı da söylenir.

alaoguz dedi ki...

yukarida fotografi gorulen kisi faty papy degil. duzelteyim dedim