17 Aralık 2008 Çarşamba

Efsane 11


Hürriyet gazetesi okuyucu oylarıyla son 25 yılın en iyi 11'ini seçti:

1- Rüştü Reçber
2- Recep Çetin
3- Bülent Korkmaz
4- Alpay Özalan
5- Hakan Ünsal
6- Rıdvan Dilmen
7- Arda Turan
8- Sergen Yalçın
9- Hakan Şükür
10- Oğuz Çetin
11- Tanju Çolak

Büyük ölçüde herkesin hemfikir olduğu bir liste olmuş. Son 25 yıl doğduğum günden bu yana olan dönemi kapsadığından gönlümce ahkam kesebilirim diye düşünüyorum. Kaleci tereddütsüz bir seçim zaten. Defans hattına da bir sözüm yok. Deniz Uygar'ı ekleyemeyeceğimize göre gayet ideal bir hat. Orta sahayı seçmek biraz daha sıkıntılı. Adaylar daha çok ve hatlar çok keskin değil. Rıdvan yeri en garanti olan isim sanırım. Zaten ödül töreni öncesinde bir muhabirin kendisine takımda olup olmayacağı sorusuna "Büyük bir sürpriz olmazsa takımdayız" yanıtını verebilecek kadar kendine güvenini koruyan bir adam. Sol kanatta Arda da gayet ideal görünüyor. Zaten sınırlı sayıda alternatif çıkarabildiğimiz bu mevkide Arda'yı seçmek zor olmasa gerek. Orta sahanın ortasında Oğuz da yeri garanti oyunculardan biri ama Sergen'den şüpheliyim. Belki de 11'de içime sinmeyen tek oyuncu. Tabi seçim kriterleri çeşitli; yetenek, takıma katkı veya taraftar sevgisi olarak çeşitlenebilir. Bir dönemin 'orta saha' makinası Beşiktaş'tan daha iyi bir isim tercih edilebilirdi; Mehmet Özdilek gibi. Forvet hattı da olması gerektiği gibi. Forvet hattı için futbol 12 kişiyle oynansaydı da Aykut'u da monte etseydik oraya demek isterim ama UEFA karşı çıkabilir.

8 yorum:

Scatterbrain dedi ki...

arda ve sergen'in yerine bir ton isim sayarım bir çırpıda.

ygtylmz dedi ki...

Açıkcası Ardanın şimdiden Efsane 11'e girmesine şaşırdım . Tamam sonuçta çok iyi oyuncu ama en azından şimdilik olmaması daha doğru olurdu . Diğer isimler benimde oy attığım isimler .

Sencer Yücel dedi ki...

Arda'nın yerine ilk aklıma gelen Metin Tekin oldu. Arda şu anki haliyle takımda yer bulur, tabi efsane denebilmesi için bundan sonraki yıllarda da benzeri performansı sağlaması gerek. Muhtemelen 10 yıl sonra yapılacak benzeri bir oylamada listenin büyük bölümü değişmeyecektir.

Her Yol Roma dedi ki...

hakan ünsal, sergen ve arda uymamış pek gibi. oy vermiştik bişi kazandık mı acep?

voodoo girl dedi ki...

"Bir dönemin 'orta saha' makinası Beşiktaş"

nerden nereye be çok moralim bozuldu sabah sabah

CaRtMaNtR dedi ki...

Arda şu an için en yetenekli veya potansiyelli diyebileceğimiz yerli oyuncu olduğundan onun varlığı şaşırtıcı olmadı. Ama Sergen yerine 2000lerin Galatasary'ından yada Milne'li Beşiktaş'tan yada Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu yıllardaki kadrolarından bir isim olabilir miydi acaba demeden edemiyorum.

Birde Recep Çetin gibi bir sağ beki 20 sene içinde üst yapıya monte edememizde ilgi çekici bir nokta aslında. Geçmişte Fatih Akyel günümüzde Gökhan Gönül bu durumu değiştirebilecek isimlerdir.

Temur dedi ki...

Karo Popülerite'ye göre yapılmış. Alpay çirkef fakat yerine daha iyisini bulamam. Hakan Ünsal GS'de oynadığı için çok başarılı oldu yoksa Abdullah ercan ondan bir adım önde. Rıdvan ve Sergen ise istikrarsızlık sembolleri. Yerlerine Metin Tekin ve Aykut olmalıydı.

Adsız dedi ki...

futbolun gunumuzde geldigi yeri dusununce her ne kadar burada sayilan isimler donemlerinin bir numaralari olsa da kanaatimce bu 11'den olusan bir takim gunumuzde bol gollu galibiyetler yada maglubiyetler alirdi. Maglubiyetler almasi daha da olasi hatta. Oguz,Sergen,Ridvan,Arda gibi iki yonlu oynamayan presten uzak bir orta saha. Recep, Bulent' Alpay ilerleyen dakikalarda gerilen macta patlamaya ve atilmaya hazir bombalar. Rustu nereye kadar devlesebilir. Yine de oynadiklari takimlara ve Turk futboluna deger katmis bu futbolcularimiz karsisinda saygi ile egiliyorum.