10 Aralık 2008 Çarşamba

Doğubayazıt


4 gün sonra 14 aralık olacak ki o gün askerim. sınav sonuçları açıklandı. türk silahlı kuvvetleri beni 1'inci mekanize piyade tugay komutanlığı doğubayazıt ağrı'ya gönderdi. oysa ben sıcak denizlere inmek, orada yedek subay olmak isterdim. alacağım laptop ile akşamdan akşama post girmek isterdim. kısmet böyleymiş. muhtemelen yaza kadar fazla görüşemeyiz. doğubayazıt ile ilgili bilgilerinizi yorum kısmına eksik etmeyin lütfen.

Talento: İlkercim hayırlısı olsun. Yedek subay olmadı ama üzülme, 5 ay sonra yalına geri döneceksin. Bugüne kadar 0.5 kişilik çalışan ben artık 2 kişilik çalışırım. Doğubayazıt'ı bilmem ama seni sarsacak mekan da bilmem. Git de gel hadi...

13 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşım hayırlısıyla ben acetabalsamico sayesinde daha yeni keşfetmiş blogu baya değerlendirmiştim. üzüldüm gitmene ama ynı zamanda sevindim tabi aradan çıkıyor kendine dikkat et osman

bıyığım var dedi ki...

ilker sen doğubayazıttan değil doğbayazıt senden korksun, rahat ol. sırf yalnız kalma diye yanına mahoyu da ayarladık, düğmeye bastık yukarılardan. selametle artık

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

massimo bizde şubat gibi gidiyoruz.bütün bloggerlar asker mi oluyor nedir.ağrıya gelince.cok yakın bir arkadaşım patnosda yaptı askerliğini.terör olayları falan olmuyodu onun zamanında yok gibi bişeydi.1-2 hafta önce bir olay oldu ama astsubay şehit oldu sanırım.neyse.iklime geline yazın cok sıcak kışın cooooooooooooooooooooooooooook soğukmuş.allah yardımcın olsun diyim.kısa dönem olmana sevindim.

Alper Öcal dedi ki...

hayırlı teskereler.

kısa dönem olması daha iyi. O saçlar gidecek yalnız :)

Consigliere dedi ki...

ilker hayırlı vazifeler,napacaksın güzel ülkemin güzel sistemi işte

Takipteyiz

Scatterbrain dedi ki...

dayı hayırlısı olsun. güle güle git, gel. en büyük asker bizim asker!

Cenky dedi ki...

Hayırlı tezkereler olsun, çabuk olsun, sağlıkla olsun inşallah. İzne geldiğinde, gelirsen tabi, anılarından bir kaç satır paylaş bizlerle.

Yolun açık olsun, zaman senin içinçabuk aksın.

erdemkursat dedi ki...

şampiyonlar ligi final maçına yetişiyorsun üzülme !

hayatın boyu tanıyamayacağın insanları tanıyacaksın,

haaa bu arada mart ayının 31 gün olmasına hüç üzülmediğin kadar üzülecek, hatta mart tan nefret edeceksin, bitmeyen mart !

mayıs deyip de kiraz lar kendini gösterince, napolyon gibi döneceksin doğubeyazıttan, bi ton hatıra getireceğini söylememe gerek yok heralde...

g-3 veya kaleşnikofla atışlar yapacaksın, üşüdüm kelimesi senin için gerçek anlamını gösterecek, üşüyeceksin !


çok yakın arkadaşların olacak, psikopat başçavuşlar tanıyacaksın, hayatına "çankırılı başçavuş realitesi" diye yeni bir kavram girecek ( çorumlu da olabilir )
sivil hayatın değerini anlayacağını anlatmama gerek yok. elini cebine sokup yürümeyi özleyeceksin.

dişlerini daha önce hiç fırçalamadığın kadar düzenli fırçalayacaksın, ellerin dudakların çatlayacak ama hey kilo vereceksin üstelik tıka basa yesen bile !

Kantinden paranın yettiğini değil var olan şeyi alacaksın, blog u bilmem ama gazeteyi günlük bulunca sevineceksin.

üzme kendini, bu düzeni sen kurmadın, isyan edebilecek durumda da değilsin, nedir durum, askerim o halde hayırlı tezkereler !
bu kadar. dahasını düşünme, uzun dönem çocuklarla tartışmaya girme, bişeyleri değiştirmeye çalışma, akşam olsun, ellerine kremlerini sür ve uyu, uyu ki yarın olsun şafak düşsün.

unutma;
güneş doğacak, güneş batacak, bir gün güneş yalnız senin için doğacak.

gelince toprakları mı öpersin bilmem ama üzerinden bir yük kalkacak, hiç anlatmayacağım desen bile, bir asker muhabbetinde söze girecek, bizim bi başçavuş vardı diye başlayacaksın....

askere gitme çağı gelenlere, bizde gittik geldik olum ne var bunda diyeceksin.

velhasıl, tadını çıkart, güle güle git ve de güle güle gel !

( ilk kez yorum yazıyorum uzattım belki ama biz seni çok okuduk biraz da sen bizim yazdıklarımızı oku ! )

Adsız dedi ki...

hayırlı tezkereler olsun inş. gidip dön hemencecik, talento da çalışsın biraz sen varken iyiydi, rahattı tabii.. dikkat edesin kendine oralarda, sağlıcakla.. saygılar..

UzunPaslar dedi ki...

bir an önce gidip gelmeni diliyorum.
hayırlı tezkereler!

Adsız dedi ki...

hayırlısıyla git gel inş.
sana orda geçirdiğin her gün bir ömür gelecek ama
biz aa ne çabuk geldin bitti mi sorularıyla seni çileden çıkartacağız.

Gokhan dedi ki...

bende askerligimi aynı yerde yaptım tam 5 sene once orada inzibattım.Giristeki sagdaki ilk bina
umarım oralar daha da guzellesmitir.
Ayrıca soyleyeyim dogubayazıt ne olursa olsun dogudaki en gelismis yerlerden birisidir. O bolgedeki agrıdan , patnostan vs daha gelismistir..Pastanesi vs vardır. Kırtasiyesi vardır. Kaca sigara ickisi boldur.Muhtesem bir Agru dagı manzarası vardır. Sadece komutanının iyi olması icin dua et zira onemli olan o
hayırlı teskereler

bu yazıyı suan okuyamıyosun ama ileride okursun diye yazdım
Suan bunu okuyamıyorsun ama yazmassam icimde kalırdı o yuzden yazdım

295kd Gökhan

sembolist dedi ki...

Askerliğimi Erzincanda yaptım.. 301 kd.. Hayırlı tezkereler...