3 Aralık 2008 Çarşamba

aziz yıldırım'ın getirtip kaçırdıkları


her yaz yıldız oyuncuları türkiye'ye getirir bizim gazetelerimiz. buna ön ayak olan ilk kişi aslında aziz yıldırım'dır. 1998 yazında istanbul atatürk havaalanına bir hoca indi. bu isim zamanın efsanevi milan kadrosunda yer alan carlo ancelotti idi. türkiye kaynıyor tabi. aziz yıldırım ilk senesinde büyük bir hoca getiriyor. ancelotti tahmini 2 gün istanbul'da yedi, içti, misafir oldu. turistik gezi yaptılar yatlarda, içkiler yuvaladılar sevgili eşiyle yüksek katlarda. gazeteler o zaman döşüyor transfer haberlerini. ancelotti tek gelmez bizim gazetelere göre. yanında parma'dan hernan crespo'yu da getiriyordu güya. sonra ülkesine uçtu ancelotti. bekledik gelecek diye gelmedi. o sanayi şehri torino'yu seçip, juventus'da göreve başladı. fenerbahçe'de joachim löw'ü takımın başına getirdi.


bir de salou vardı hatırlarsanız. atkinson ile tanışan fenerbahçe taraftarının yırtıcı forvet hayranlığı var o zamanlar. salou 1,90 boyunda, hızlı, çevik ve yırtıcı. duisburg da istemem yan cebime koy triplerinde. ortamı kızıştırıyorlar. sonunda anlaşıldı duisburg ile. tam 10 milyon mark ödenecekti. salou bir sabah türkiye'ye indi. tek kare fotoğrafı kalmış aklımda. salou'yu almış taraftar omuzlara. salou'da pişmiş kelle vaziyette sırıtıp düşmeme derdinde. elleri tutanacak kafa arıyor. bütün gün sırıtarak gelişmiş cüssesiyle fotoğraflar çektirdi. sonra salou'da uçtu ülkesine. yine bekledik salou'yu gelir diye. sonra bir haber geldi salou dortmund'da. dortmund da o zamanlar bayern münih'ten sonra gelen takım almanya'da. fenerbahçe başka umutlara yelken açtı. iyiki de açmış, salou gelmemiş. salou dortmund ile kaybolup gitti. 10 milyon mark da pound olarak coventry city'e verildi. karşılığında moldovan alındı.

3 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

ancelotti tek geldi, karımı alıp dönücem diyip gitti. artık karı orda ne dediyse gelmediler.

gerçi adam gelir gelmez dereağzı tesislerini gezdirdiler, onun da etkisi olabilir.

Scatterbrain dedi ki...

kolomon salou mu bu dicektim, solomon kalu ile karıştırmışım dayı.
bunebe?
uykusuzluk kötü şey!

UzunPaslar dedi ki...

Ancelotti geldikten ve gittikten sonra gazetelerde bir sürü haberler çıkmıştı.

haberlerde karısına kötü(!) davranıldığı bile yazıyordu yanılmıyorsam. tabii talento'nun yorumundan sonra bu sözler boşa çıktı ama!