30 Aralık 2008 Salı

Alex'in Stratejisi


Alex önceki gün Fenerbahçe'deki durumuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı kişisel sitesinde. Kulübün kendisine olan yaklaşımından yakındı. Şikayetlerinde kendince haklı ama bence izlediği strateji geri tepmeye çok meyilli. Tahminim yönetimin yeni sözleşme için daha hızlı davranmasını sağlamak istemiş. Yaptığı açıklama faydalı olur mu, sanmıyorum. Zira kulüpteki 4. yılını doldurmuş olan bir futbolcu olarak yönetimin, özellikle Aziz Yıldırım'ın bu konudaki yaklaşımını az çok tahmin edebilmeli. Doğruluğunu tartışmıyorum ama Aziz Yıldırım bu konularda pek ılımlı değil bilindiği üzere. İşi inada bindirmekte tereddüt etmeyen yapısı durumu zora sokabilir. Alex'in de bundan memnun kalmayacağı kesin. Avrupa'da bu kadar kolay oynayabileceği ve bu kadar saygı göreceği başka bir takıma gitmesi zor. Kaldı ki belli bir yaştan sonra gideceği takımda alternatif oyuncu olması olası. Brezilya'ya dönerse tersi olur ama tercihi bu değildir heralde.

Yaptığı açıklamanın doğruluğu veya yanlışlığından bahsetmiyorum. Sadece tahmin ettiğim şekil bir strateji ürünüyse bu açıklama bence etkili olmaz. Kulüp bugün resmi sitede durumla ilgili bir açıklama yapmış, sözleşmesi biten oyuncuların menejerleriyle 5 Ocak'ta görüşüleceği söylenmiş. Alex konusunda pek umutlu değilim ama. Çünkü yine bugün resmi sitede yayınlanan Onur Belge'nin açıklamalarında, Başkan'a konuyla ilgili sorulan soruların cevapsız bırakıldığı yazıyor.

Alex geçtiğimiz sezon kulüpten ayrılsa daha kabul görür bir durum olabilirdi. Ama Türk vatandaşlığına geçebileceği sezonda gönderilmesi taraftarı değilim. İstenen yıllık ücrette önemli bir sıkıntı yoksa kalmalı derim. Umarım bu iş de inada binmez...
* * *
Edit: Türk vatandaşlığına geçme şansı yokmuş. Başvurudan sonra 5 yıl geçmesi gerekiyormuş. Saçma da olsa kural işte...

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Türk vatandaşlığına geçme şansı yok, kural bilmeyen medyanın zırvalamaları bunlar lütfen..

Başvurduktan sonra 5 sene geçmesi gerekiyor, bizden habersiz imza atıldığı an başvuru yapıldıysa bilemem ama sanmıyorum..

He ne olursa olsun Alex ile sonsuza kadar o ayrı..

stereocipolla.blogspot.com

Sencer Yücel dedi ki...

Unutmuşum bu kuralı. Aurelio Türk vatandaşlığına geçtiği dönem çıkmıştı sanırım. Düzeltiyorum hemen.