8 Kasım 2008 Cumartesi

Derbi Öncesi Sessizlik

Bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde açmıştık bu blogu. Massimo uyandırdı beni duruma, o gün bugündür Fenerbahçe kötüye gidiyor. Yine bir derbi öncesinde aynı tedirginliği yaşıyor taraflar. Ama bu sefer bir fark var; iki tarafın da kendini favori gördüğü bir derbi olacak bu kez. Bu kez tabi ki Galatasaray daha haklı bu konuda, son Benfica performansı üstüne. Fenerbahçe'nin güvencesi ise tabi ki Kadıköy. Maçın Kadıköy'de oynanacak olması her şeyi çözmüyor elbet ama kazandırdığı özgüven derbiye 'derbi' havası katmaya yetecektir.

Bursaspor maçı öncesi Fenerbahçeli bloglardan Hayatım Fenerbahçe, Kaptan Orta Kapı ve Efsane Maraton yazarlarıyla buluşup biraz sohbet ettik. Tabi ki konu derbiye de geldi. O ortamda hatırlatılan bir şey olmuştu, Galatasaray'ın son yıllarda Kadıköy'e hiç favori olarak gelmediği. En azından düşündük, biz hatırlayamadık. Şu an da mutlak favori diyemeyiz ama en azından kendine güvenen bir takım gelecek Kadıköy'e. Kaldı ki anketler de Galatasaray'dan yana görünüyor. Kendi adıma şöyle söyleyebilirim, Fenerbahçe'nin kontrolünde geçecek ve sonuç itibariyle Fenerbahçe'ye daha yakın bir maç olacak. Kısacası 9 yıllık gidişatın bozulacağı maçın bu maç olduğunu zannetmiyorum. Bu konudaki teknik analizler şu ara yanıltıcı geliyor bana. Zira bir Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde mantık aramama taraftarıyım.

massimo'nun notu;
1999 da fenerbahçe'nin 2-1 kaybettiği maçta favori galatasaray'dı. 9 yıl boyunca takımlar arasında önce denge oluştu sonra fenerbahçe'nin güç farkı ortaya çıktı. fenerbahçe'nin son yıllardaki başarısı da aslında bu güç farkıdır. bu sene ise daha güçlü olan galatasaray. alex'in oynayıp oynamaması muamma. oynasa bile tam verimli olamayacaktır. bana göre en önemli eksiklik sene başından beri oynamayan deivid de souza. çoğu kişi deivid de souza'nın oyun içindeki rolünü önemsiz buluyor bence. deivid sadece uzaktan goller atan, oyunun kaderini değiştirebilecek bir isim değil. alex'in eksik kalan fiziki yönünü kapatan ve fenerbahçe'nin oyun kurmasındaki önemli bir isim. geçen sene deivid'in iyi oynadığı hiç bir maçı fenerbahçe kaybetmedi. onun sahadaki 10 dakikalık sivrilişi oyunu fenerbahçe'ye çevirmişti. o da sakat ve hazır değil. galatasaray'da ise her şey süt liman. eksikleri var ama geniş bir kadroya sahipler. dahası moralliler ve kendilerine güvenleri var. heralde 9 seneden sonra en inançlı kadıköy deplasmanına çıkacaklar.

2 hafta önce mağlubiyet her iki takım içinde kaos olacaktı ama şu an galatasaray için pek bi kaos ortamı oluşturmayacak.tahminim bu maç berabere bitecektir. klasik birbirlerini üzmediler maçı gibi geliyor bana.


Bu arada maç günü saat 13'ten itibaren Kadıköy'de Liman Kahvesi'nde toplanıyoruz blog yazarları olarak. Yolu düşenler uğrayabilir. Görüşmek üzere...


geçen sezon yazdığımız bir yazı vardı derbi öncesi. okumanızı tavsiye ediyoruz.

Ada'dan derbi izlenimleri

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we will see if the last Aragones´games as Fenerbahçe game.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)