11 Kasım 2008 Salı

Hakem


hakemler kimdir. aslında hakemlerin bir çoğu toplumda saygı gören meslekleri icraa eden insanlar. kimisi asker, kimisi doktor, kimisi polis ve çoğu da öğretmen. bir bakıma insanlar çoçuklarını yetişmesi için bu insanlara emanet ediyor. peki bu insanlar saha dışında hak ettikleri saygıyı görürken, çimler üzerinde hak ettikleri saygıyı görüyorlar mı?

hakemler için ''hakem de insandır hata yapabilir/yapacaktır'' diyenler var. bu laf hakemleri ezmektir. maç öncesinde hakemin mutlaka ufak da olsa hata yapacağını söylemektir. oysa ki hakem hata yapmamalı. bu sene baş gösteren bir izlenimim var. hakemler futbolcuya karşı daha sertler. özellikle hata yaptıktan sonra gösterdikleri sertlik komik durumlara düşmelerini, rezil olmalarını sağlıyor. fenerbahçe bursaspor maçında hakem net penaltıyı atladı. devre arasında edu'da topu hakemin üzerine attı. cezası nedir bunun? kural açık ve net, kartın rengi kırmızı olması lazım. ama hakem kırmızıyı veremedi. çünkü hata yaptığını anladı. biri çıkıyor diyor ki ''hakemde insandır hata yapabilir''. o zaman biri de ''edu insan değil mi? o da hata yapmıştır'' der. sonuç ne? hakem 45 dk içinde 2 tane maçın kaderini etkileyen hata yapmış.

ilk paragraftaki soruya cevap verelim. hakemler saha içinde hak ettikleri saygıyı görüyorlar mı? kısmen görüyorlar. kimisi var ki suratı hiç gülmemiştir. gülmesine gerek yoktur ama bir hatalı sarı kart çıkarışı var ki kendini rezil edercesine. kimsi var ki pişmiş kelle gibi sırıtarak veriyor. sarı kartlık bir hareket yapmıyorsunuz ve karşınızda sırıtarak kart veren bir hakem var. sonuçta layık olduğu saygıyı görüyor belki de.

Hiç yorum yok: