27 Kasım 2008 Perşembe

alexander manninger

buffon sakatlanınca herkes tedirgin oldu. dünyanın en iyi kalecisinin sakatlanması herkesi tedirgin eder tabi. fakat arkasından çıkan manninger ''keşke buffon sakatlanmasaydı'' dedirtmedi juventus'lu taraftarlara.


manninger'i bir çoğumuz uzun yıllardır tanıyor. taaa arsenal yıllarında ismini dünyaya duyuran süper yedekti kendisi. seaman'ın arkasındaki isimdi manninger. her zaman bekledi kaleyi devralmayı. arsenal'de genç eldivene güveniyordu zaten. 1997/98 sezonunda seaman sakatlanınca kaleyi devraldı bir süre. 1998 martında ayın kalecisi ödülünü bile kazandı. takip eden sezon'da juventus istedi manninger'i. gelseydi peruzzi'nin koltuğuna aday olacaktı. peruzzi'den sonrada büyük ihtimalle kaleyi devralacaktı. arsenal satmadı onu. 1 sene daha kadrosunda tuttu yedek olarak. 2001/02 sezonunda da fiorentina'ya kiralandı. arsenal de yerine yüksek bir bonservisle richard wright'ı aldı. fiorentina'da 24 maça çıktı. buna rağmen bir daha geri dönemedi arsenal'e. arsenal manninger'i espanyol'a sattı. fakat burada işler umduğu gibi gitmedi. espanyol bonservis ücretini ödeyemeyince fifa'lık oldular arsenal ile. manninger yarım sezon oynayamadı. devre arasında rota torino idi.

torino'da da yarım sezon yedek bekledi. sezon sonu istikamet bologna oldu. bolongo'da geçirdiği 2 yıllık yedeklikten sonra siena'ya kiralandı. yalnız bu sefer siena'da şans buldu kendisi. 19 maç forma giydi siena'da. sezon sonu geldiğinde italya defteri kapandı kısa süre için. ülkesine, futbola başladığı salzburg takımına transfer oldu.

1 sene salzburg'da oynadıktan sonra siena'nın 1. kalecilik teklifine tamam dedi. 2006/07 sesonunda 38 maçın tümünde yer aldı kendisi. kiralık sözleşmesi 1 sene daha uzatıldı. sakatlandığı roma maçından sonra 12 hafta takımda yer alamadı ve 14. haftada tekrar sahalara döndü. geri kalan sezonun tüm maçlarında forma giydi. sezon bitince de salzburg onu udinese'ye sattı. 1.800.000 euro olarak transfer olduğu udinese'de yaz tatili sırasında bir borsa kağıdı gibi değerlendi ve 3 hafta sonra juventus'a 2.500.000 euro ya transfer oldu. böylesine takım değiştiren bir kaleciden de böylesine bir transfer beklenirdi zaten. udinese de handanoviç ile çekişmek yerine rahat olduğu yedek kulübesini, buffon'un yedekliği seçti. bu transfer için kendisi şıunları söylüyor, ''daha küçük kulüplerde tecrübe edindim. arsenal'den sonra büyük bir kulüpte daha oynamak istedim''.

juventus'ta da şu an görevini layıkıyla yapıyor. bir çok futbol severin de istediği bir şey bu. yıllardır herkesin birbirine sorduğu ''ya bi manninger vardı ne oldu o'' sorusuna cevap veriyor karizmatik isimli kaleci.

2 yorum:

Blogspor dedi ki...

Evet bende buna dikkat ettim.İnter maçında iyi bir performans sergiledi.Keza diğer maçlarda da öyle.Takipçisiyiz :)

Adsız dedi ki...

bu kalacinin zaten intere ayrı bi durum mu desem; refleks mi desem
daha önce arsenela transfer olmasını sağlayan maç, intere karşı oynadığı bir şampiyonlar ligi öneleme maçıydı.
siena dayken de yine harika bir maç çıkartıp interin şampiyonluğunu ilan etmesini 1 hafta geciktirmişti zat-ı muhterem.
veli
yaklasbiraz.blogspot.com