17 Kasım 2008 Pazartesi

Doğru Ray


bazı sakatlar döndü. takımda yavaş yavaş bir iyileşme söz konusu. herkesin bahsettiği aragones'in çok paslaşıp, hızlı oynayan takımı oluşturma çabaları rayına girmiş gibi. 2 haftalık izlenimler bunlar. 2 hafta öncesine kadar kelle isteyen çoktu. belki 2 hafta sonra yine çıkacak infazcıların sesleri. bilemiyoruz ama bazı gerçekler çıktı ortaya onlara bakalım.

2 haftadır alex yok. 3 maç yapıldı bu 2 haftada. 3 ü de iyi takımlar. özetlersek bu maçları, arsenal maçında alex'siz fenerbahçe'nin pozisyon yaratmakta zorlandığı söylendi (savunmanın direncine katılmıyorum). evet zorlandık. hem de çok. galatasaray maçında yokluğunun hissedileceği ve yine pozisyon yaratmakta zorluk çekileceği söylendi. evet doğru. 4 gole rağmen pozisyon yaratmakta çok zorlandık. ankaraspor maçında alex'in yokluğunu çok konuşulmadı. bu maçta da pozisyon yaratmakta zorlandık.

eskiden alex'siz fenerbahçe sadece pozisyon yaratmakta zorlanmazdı. maçı kazanmayı bilemezdi. 2 maçta da iyi oyun ve skor elde etti fenerbahçe. bunun birinci sebebi deivid de souza'dır. deivid sadece kendisi oynamıyor. yanındakileri de oynatan bir adam deivid. alex de dahil. gökhan gönül'de ki form artışı hemen göze çarpmaktadır zaten. keza selçuk'ta da öyle. ikinci sebebi ise takımın çok pas, hızlı oyun şablonunu benimsemesidir. ankaraspor fenerbahçe mücadelesi iyi bir maçtı. her iki takımda topa sahip olmak istedi. hatalı pas oranı önceki maçlara göre azdı. ankaraspor oynatmamak için değil, oynamak için sahaya çıkan bir takım. bu sayede alex aranmadı. alex nerede arandı, ileride. gol pozisyonu üretmekte zorlandı fenerbahçe. sonuç olarak bu takımın alex'siz de iyi oynayabileceği ortaya çıktı. zico bunun üzerine hiç düşmedi. o nedenle geçen sene şampiyon yapamadı takımını. (haa 3. sene için görevde tutulsaydı belki o da bu sorunu çözmek için uğraşırdı, büyük ihtimal çözerdi. bunu bilemeyiz).

şimdi aragones'in önünde oluşturabileceği 2 takım var. bunlardan biri tek forvetli, geçen sene oynanan düzen. 2. si ise çift forvetli, alex'in arkasında 3 lü orta saha(sol iç emre, sağ iç deivid, ön libero josico veya selçuk). ilerleyen haftalarda bu düzeni de oturtacaktır aragones. ilk geldiğinde de, 5. haftada da, 8. haftada da güveniyordum aragones ve ekibine. ilerleyen haftalarda da daha güzel futbol izleyeceğime inanıyorum.

3 yorum:

miracsaral dedi ki...

Hocam çok doğru tespitlerin var, tebrik ederim seni. Bir kere Deivid bu takım için bence en az Alex kadar önemli bir oyuncudur. Çünkü bizim şu taktikteki en önemli sorunumuz Ön liberolar ile hücumcular arasındaki pas bağlantısını sağlayacak, akıllı oynayan orta saha oyuncuları. Bunu takımda yapabilecek iki adam var : Emre ve Deivid. O yüzden bence ikisininde sahada olması lazım. Takımımız şu anda iyi savunma yapan, derli toplu bir İtalyan takımı seviyesinde oynuyor. Ve ayrıca Alex varken tek forvetli taktiğin bozulmaması gerektiğine inanıyorum ben. Ya da sağ içe Deivid ayarında bir oyuncu daha alıp, Deivid'i Alex'in yerine de yerleştirilebilir.

methaldar dedi ki...

Normal kelle isteyenleri geçtim, Rıdvan Dilmen ve hatta hatta Bağış Erten bile Aragones'le olmaz demişlerdi. Ben başından beri Aragones'e güveniyorum, Fener'in kötü oynadığı maçlarda bile amaçladığı futbolun pozitif yanlarını yer yer görebiliyorduk. Gerçi şimdilik herhangi bir yargı için erken ama şimdilik iyi gidiyoruz.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he is getting the result and the rest of the teams must be careful with the Fenerbahçe´s final, cause it will be very good.
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)