25 Şubat 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi: 2. Tur İlk Maçlar #1


İlk gün itibariyle fikirleri yeterince şekillendiren sonuçlar çıkmadı. Öncelikle ilk günün en çok merak edilen karşılaşmasında Inter ile Manchester United 0-0 berabere kalarak tahminleri zorlaştırmaya devam etti. Deplasmanda yenilmemek her ne kadar avantaj gibi görünse de bana göre ilk maçta alınan 0-0'lık skor her zaman risklidir. Inter'in rövanşta atacağı muhtemel bir gol maçı muazzam bir havaya sokar. Kaldı ki Manchester, Chelsea gibi 1-0'a oynayabilen bir takım olmadığından işi şansa bırakmayacak bir galibiyete oynayacaktır. Inter'in başında Mourinho olmasa işleri zor derdim ama maç öncesi demeçler rövanşın vereceği keyfin habercisi gibi. Mourinho turla ilgili olarak, "Bizim için tabi ki zor bir eşleşme ama Manchester için daha sıkıntılı olacak, çünkü 2 hafta sonra biz turu kutluyor olacağız" diyor. Mourinho'nun söylediği kadar basit ve kesin olmasa da bu sene izlediğim maçlardan en iyisi olmaya aday görüyorum bu rövanşı.

Diğer maçları izleyemedik, ama skor itibariyle en avantajlı sonucu Arsenal, Emirates'de Roma'ya karşı almış: 1-0. Bu turun galibi olarak Arsenal'i tahmin ediyordum, ilk maçtan sinyallerini vermiş. Fransa'da Lyon'la Barcelona 1-1 berabere kaldı. Lyon 70'e kadar 1-0 önde götürdüğü maçı bu şekilde tamamlayabilse belki diyebilirdik ama Barcelona bu turun öncelikli favorilerinden. Rövanşta da sıkıntı yaşayacaklarını zannetmiyorum. Atletico Madrid'le Porto da kafa karıştıran bir skorla tamamladı maçı: 2-2. Atletico Madrid 2 kere öne geçmesine rağmen Porto bir deplasman için avantajı inkar edilemeyecek bir skor aldı. Ama Porto'nun kolay gol yiyen bir takım olduğunu düşününce rövanşı zevkli maçlardan olmaya aday bu eşleşme de. İlk maçlar öncesi favorim Atletico Madrid'di. Şu an zor bir skor aldılar ama hala turu geçebilirler. Nasıl bir maç oldu henüz bilmiyorum ama Porto'ya hala ağırlıklı şans veremiyorum. İkinci maçta da bir şekilde öne geçebilirse Atletico turu geçer diye tahmin ediyorum.


Arsenal 1 - Roma 0
A. Madrid 2 - Porto 2
Inter 0 - Manchester United 0
Lyon 1 - Barcelona 1





* * *

Özetleri az önce izledim. Beklediğimin dışında gerçekleşmiş bazı maçlar. Mesela Lyon ilk maçta turu alabilecek pozisyonlar bulmuş. Porto da aynı şekilde. Lisandro 2 gol atmasına rağmen muazzam pozisyonlar harcamış. Porto'yla ilgili fikirlerim biraz değişti, tur şansları tahmin ettiğimden daha fazla olabilir. Ama hala Lyon'un İspanya'da turu alabileceğini zannetmiyorum. Özetlerden aklımda kalan birkaç enstantaneyi de paylaşıyım yeri gelmişken. Juninho bir kez daha "ben burdayım" demiş. Dar açıdan muazzam bir frikik golü atmış. Porto'nun yediği ikinci gol de büyük bir kaleci talihsizliği olmuş. Helton'un bu gece uykuya dalmasını zorlaştıracak cinsten bir goldü. Günün en enteresan olayı ise Arsenal - Roma maçının ikinci yarısı başladığında Gallas ve Toure'nin sahada olmamasıydı. Maç başladıktan kısa süre sonra çıkış tünelinde koşarak forma giyerken göründüler. O heyecanla pervasızca sahaya dalan Toure bir de sarı kart gördü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ŞAMPIYON GALATASARAY