7 Şubat 2009 Cumartesi

City'ye Platini Ayarı


"150 milyona bir uçak almak isterlerse karışamam ama bu parayı bir oyuncuya vererek rakipleri devre dışı bırakmayı düşünürlerse buna izin vermem."

Transfer piyasasına arkasına bakmadan giren, piyasada kim varsa ekmeksiz götürmeyi planlayan Manchester City'nin Dubai'li patronlarına UEFA Başkanı Michel Platini'den dengeleri sarsmama konusunda uyarı geldi. Jo'ya 30, Robinho'ya 40, Buffon'a 75, Kaka'ya 120 milyon € derken işin ucu görünmez bir hal aldı. Platini de City'yi benzeri hamlelerde bulunması durumunda Avrupa kupalarının dışında bırakabileceğini açıklamış. Gerçi şu an kupalardan oldukça uzak olsalar da uzun vadeli planlarında yatıyor elbet.

Transfere harcanacak paralar konusunda kulüp bütçesinin aşılmamasını, patronların cebinden transfer için ekstra para akıtılmamasını, transferlerde kulübün mevcut bütçesinin kullanılmasını istiyor Platini. Bunun için de reklam ve yayın gelirleri baz alınacak zannediyorum. Fakat durumun Avrupa'daki transfer borsasında tahribatlar bırakacağı kesin. Zira her sene gittikçe artan futbolcu bonservisleri ve yıllık ücretleri aşağı çekilmeye çalışılacak. Bonservisleri bilmem ama özellikle yıldız futbolcuların maaşlarında indirime yanaşmaları pek beklenir bir şey değil. Bu ve benzeri nedenlerden ötürü planlanan düzenleme her ne kadar City ve benzeri kulüplerin politikasının önüne geçecek olsa da Avrupa'da belli bir kalibrenin altında kulüplerin de transferde ve yıldız adayı futbolcularını ellerinde tutmada büyük sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum. Tabi bana sorarsanız market alışverişi gibi transfer yapan kulüplerin varlığından daha iyi olur yine...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

peki bu adamlarda bu kadar cok para varsa formada gogus reklamına 700 milyon euro 5 senelik anlaşma yaptım deseler nasıl olcak. ya da 1 dolara shopta mal olan tshirtun fiyatını 20 dolar olarak belirleyip ingilterede corak yerlerde yasayan cocukları city li yapma kampanyasından 2 milyon tshirt satın alırlarsa platini ne diyebilir.