15 Şubat 2009 Pazar

Moral


"Biraz şansımız olsa 7-8 olurdu" denilen maçlar olur sıklıkla. Fenerbahçe - Hacettepe maçı da böyle bir maçtı. Fenerbahçe girdiği bütün pozisyonları değerlendirdi nerdeyse. Skoru tamamen şansa yormasam da her zaman bütün fırsatların böyle değerlendirildiği nadirdir. Fenerbahçe için bu hafta yapılabilecek daha iyi bir şey yoktu heralde. Hafta arası gerginliği takıma yaradı diyebilir miyiz bilmiyorum, ama maç sonrası Alex'in söyledikleri bu yönde: "Bu şekil bir çıkış yapmak için böyle bir dayak yememiz gerekiyordu." Öyle ya da böyle fena moral olmadı takıma. Rakip her ne kadar bitik olsa da skor takıma belli bir güven sağlamıştır. Üstelik rakiplerin tamamının puan kaybı bu haftaki 7 gol kadar önemliydi Fenerbahçe için. Şu andan itibaren merak ettiğim tek şey önümüzdeki hafta da Güiza'nın Semih'e tercih edilip edilmeyeceği.

Maça dair notum ise şudur ki, geride kalan 20 hafta boyunca Gençlerbirliği ve Bursaspor maçlarıyla beraber rahat izlediğim üçüncü maçtı bu.

2 yorum:

Donnie Brasco dedi ki...

hocam güiza sakat, 2 hafta daha yok

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20090214/Guiza_2_hafta_daha_yok.html

Sencer Yücel dedi ki...

Doğruysa çok üzülemeyeceğim bir haber olur ama haberin detayı biraz yamuk geldi bana:

"Guiza, İspanya'nın İngiltere ile oynadığı maçta sakatlanmış ve Hacettepe maçında takımdaki yerini alamamıştı. İspanyol golcünün 2 hafta daha forma giyemeyeceği öğrenildi."

Birincisi, İngiltere maçında oyunda kaldığı 5 dakika boyunca topla buluşmadı.

İkincisi, Hacettepe maçında yerini alamama nedeni kart cezalısı olmasıydı. Hayırlısı diyorum...