5 Şubat 2009 Perşembe

Karın Ağrısı Kupa Statüsü


Bugün itibariyle Fortis Türkiye Kupası, çeyrek final maçları tamamlandı ve yarı finalistlerin tamamı belli oldu. Tabi bu aşamaya gelene kadar ligimizdeki birkaç takım birbirinden yeterince soğudu. Fenerbahçe ile Bursaspor, Beşiktaş ile Antalyaspor, Galatasaray ile Sivasspor. Kupa statüsünün aşırı planlı düzeni sayesinde bu takımlar çok kısa dönemler içinde birbirleriyle 3'er maç yapmak durumunda kaldılar. Fenerbahçe-Bursaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor eşleşmelerinde taraflar aynı gruplardan gelmiş ve tekrar kupada karşılaşmak durumunda kalmışlardı. Üstüne bir de kaderin cilvesidir ki Beşiktaş'ın Antalyaspor'la ve Galatasaray'ın Sivasspor'la olan lig maçları bu kupa maçlarının arasına denk geldi. Dolayısıyla rakipler birbirine ziyadesiyle doydular ve hatta inceden soğudular. Hatta biraz daha ileri götürecek olursak birlikte idmana çıkacak duruma geldiler. Yayıncı kuruluştan başka durumdan memnun olan yoktur zannediyorum. Ceremesini çeken ise futbolcular. Birkaç hafta sonra Fenerbahçe ile Bursaspor bu sezon 5. kez karşılaşacaklar ama birbirlerini özlemeye pek fırsatları olmayacak.

Yayıncı kuruluş ve federasyon Galatasaray'ın elenmesinden pek memnun değildir muhtemelen. Şu andan itibaren de Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin finale kalması için dua etmeye başlamış olmalılar. Zira statü tamamen bunun üstüne kurulu, karşılığını almak istiyorlar.

Ankaraspor - Denizlispor
Beşiktaş - Antalyaspor
Fenerbahçe - Bursaspor
Sivasspor - Galatasaray

1 yorum:

stingachu dedi ki...

Final olsun yari final olsun farketmez ama mutlaka fener-besiktas olsun. kupayi alacaksak besiktasi eleyip almak lazim.son iki seferki besiktas kupa maclarimiz pek adil olmamisti, bu sefer olur umarim.