25 Şubat 2009 Çarşamba

Pas Verdirmem Sana


“Amauri’nin futbolculuğunu tartışmıyoruz. Ama ben, onun tutumunu gerçekten de anlayışla karşılayamıyorum. Çünkü ilk başta Brezilya Milli Takımı'ndan haber bekledi ve bize Finlandiya ya da Azerbeycan muamelesi yaptı, ama değiliz. Biz İtalya’yız. Dört kez Dünya Kupası kazanmış bir takımız ve kimseye ihtiyacımız yok. Bence Brezilya için oynaması daha hayırlı olur.”

Yukarıdaki sözler Gennaro Gattuso'nun, Amauri'nin İtalya Milli Takımı'nda oynama talebiyle ilgili yorumu. Olayla ilgili iki futbolcu da kendince haklı. Brezilyalı bir forvet için en zor şeylerden biri kendi ülkesinin milli takımında oynamak. Başka bir milli takımda oynamak istemesi de normal. Gattuso ise olayın trafiğinden rahatsız. Ali Tandoğan gibi "Biz Brezilya milli takımında oynuyor muyuz?" demiyor elbet. Brezilya'dan haber beklerken bizi sallamadı diyor. Haklı da. Çünkü şu an Amauri, İtalya Milli Takımı'nda oynayabilmek için vatandaşlık işlemlerine başladı ve İtalya Futbol Federasyonu'ndan yanıt bekliyor. Yani bir başka deyimle davet bekliyor; "Başkanım beni al" durumu bir nevi. Amauri'nin keyfini kaçırmış olmalı son muhabbetler. Muhtemelen İtalya Milli Takımı'nda ters düşmek isteyeceği son adamdır Gattuso. Mazallah pas verdirmez adama...

3 yorum:

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

nedendir bilmem kendisini hep hizbullahçılara benzetmişimdir.Ama yanlış anlaşılmasın en sevdiğim oyuncuların başında gelir.Hırsı savaşması pskopatlığı ile değişilmezdir.

http://img.mynet.com/ha3/h/hizbullah_turkiyee.jpg

jeankier dedi ki...

nobre ve tr milli takım tartışmasının başlamasını bekliyorum, gelinen şu noktada aurelio kadar haketmiyor mu? oynamasın, yedek kalsın, önemli mi.. saçları da beyazlamaya mı başlamış nedir, bu ülkede eskidi bu adam yahu..

jose dedi ki...

Baba büyüksün.