27 Şubat 2009 Cuma

UEFA Kupası Son 16


Bu sene UEFA Kupası, önceki senelere göre takım kalitesinin yükseldiği bir turnuva oldu. Grup kuraları sonrası gruplara bakınca finallerin son yıllarda olmadığı kadar heyecanlı olacağı kolayca görülüyordu. Ama ne var ki sonrasında yaprak dökümü geldi. Grup aşamasında kayıplar başladı. İlk olarak gruptan Schalke, Benfica ve Sevilla gibi takımların çıkamamasına şaşırmıştık. Son 32'ye girildiğinde ise eşleşmelerin sonucu daha kolay tahmin edilebilir gibiydi. Ama bu turda da beklenmeyen kayıplar oldu. Öncelikle final favorileri olan Valencia ve Milan bu turda elendi. Bu iki takım dışında bu turda Aston Villa, Deportivo, Tottenham ve Fiorentina da elenince turnuva enteresan bir hal aldı. Öncelikle bu zamana kadar yapılan tahminlerin tamamına yakını yattı. Tahminlerin zor olduğu eşleşmeler olacak artık. An itibariyle UEFA Kupası'nda sadece 1 İngiliz takımı kaldı ve İspanyol takımlarının hepsi elendi.

Galatasaray'a da not düşmek lazım. Maçı izleyemediğim için üzerine yazamadım ama büyük iş başardı. 0-0 rövanşında, kendi sahasında 3 gol yediği bir maçta turu geçebildiği için tebrik edebilmek lazım. Yalnız Galatasaray'da çok önemli bir defans sorunu olduğunu tekrardan gördüm. Son 3 lig maçında da kritik defans ve kaleci hatalarından yenen gollerin devamı bu maçta da geldi. Servet'in olmayışı da etkiliydi tabi ama sonraki tur için daha önemli sıkıntılar olması muhtemel. Zira bugün gelen habere göre Mehmet Topal'ın da omzundan sakatlandığı ve ameliyat olacağı söyleniyor. Hamburg maçlarında Mehmet'in olmadığı bir orta saha da pek lezzetli olmayabilir. Maç programını net bilmiyorum ama ilk maçın Ali Sami Yen'de olması Galatasaray için avantaj olur diye düşünüyorum.



Bütün bunların yanında turnuvanın yükselen değeri bu turu da gol yemeden geçen Metalist Kharkiv. Performans sıralamasında turnuva lideri olduklarını zannediyorum. Bu turda Dinamo Kiev'le eşleştiler. Ligde aralarında oynanan maçta Metalist'in 4 gollü galibiyetinden bahsediliyordu. Bu turu da geçerlerse yarı final görmeleri hiç sürpriz olmaz.


4. Tur Eşleşmeleri:


İlk maçlar 12 Mart, rövanş maçları 19 Mart'ta oynanacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

GEri kalan takımlar 3 aşagı 5 yukarı aynı ayarda hangisi kupayı alsa şaşırmam!

ilkay dedi ki...

metalistle kievin eşleşmesi harika oldu. ülke puanı açısından bakarsak bu sene kanser etti bizi bu ukrayna takımları. fb'nin kiev karşısında, gs'nin bjk'nin metalist karşısında yaşadıkları kabus giybiydi. bir de direkt rakibimiz bunlar ülke puanı açısından. berabt bir durum.

metalisti ise ayrıca değerlendirmek lazım. gs-metalist maçı inanılmazdı, ofsayttan yenilen gol ve kaçan birsürü pozisyon... pis bir futbol oynuyolar. şahsen bi gs'li olarak bize çıkmalarını çok istiyorum tekrardan. çıkmayacaklarsa da şöyle okkalı bir dayak yemeliler bi takımdan. resmen gıcık oldum bu sene bu ukraynalılara, özellikle metaliste.

shakhtar da var unutmadan. bi gidin be öf.

stingachu dedi ki...

CSKA ve Galatasaray Kadikoy'de final oynasin. Kadikoy'de Zico'yu tekrar gormek nasip olsun.