12 Şubat 2009 Perşembe

Giggs Bırakmıyor


Futbolu bırakacağı şeklinde ilgili haberler yapılan Ryan Giggs, Manchester United ile sözleşmesini 2010'a kadar uzattı. Kulüpteki 19. yılını tamamlayan Giggs böylelikle 20'yi de garantilemiş oldu. Giggs şu ana kadar takımıyla 787 maça çıktı ve bu alanda rekoru elinde tutuyor. Önümüzdeki 2 yılda da 800 barajını aşarak rekoru sağlamlaştırması olası. Sıralamada ikinci sıradaki isim 759 maça çıkan Bobby Charlton. Takipçileri konusunda net bilgim yok ama Paul Scholes olması olası. Bilgisi olan varsa yorumla paylaşsın.

"Ryan, yaşam tarzı, kendine bakması ve her zaman var olan kazanma isteğiyle gerçek bir profesyonel. Bu özellikleriyle futbolcu olmak isteyen çocuklar için iyi bir ilham kaynağı. Ayrıca hala genç bir oyuncu gibi mücadele etmesi ve tecrübeleriyle takıma sağladığı katkı bizim için çok önemli."
Alex Ferguson

6 yorum:

PENNEARABIATA dedi ki...

çok büyük futbolcu. O'nun formasını büyük ihtimalle bıraktıktan sonra kimse giymeyecektir.

firat selcuk dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Manchester_United_F.C.#Player_records

şu adres yardımcı olacaktır en fazla oynayan isimler konusunda.. scholes muhtemelen 3. sırayı ele geçirecek ciddi sakatlık yaşamazsa.. 2 zor gözüküyor..

ayrıca aynı yerde giggs'in kulüp tarihindeki en golcü 10. isim olduğu göze çarpıyor..

Sencer Yücel dedi ki...

@franchi: teşekkür ederim link için. aradaki fark tahmin ettiğimden çok fazlaymış. giggs muhtemelen kulüp tarihinde yanına yaklaşılamaz bi rekorla bırakacak futbolu.

Adsız dedi ki...

Giggs'i nadir olarak gülerken görüyoruz.Sanırım bunda çocukluğunda yaşadığı acıların payı büyük. Bu istikrar abidesini bir süre daha izleyecek olmak güzel.

Adsız dedi ki...

Giggs'i gülerken gördüğüm nadir fotoğraflarından biri... Onun gibi bir istikrar abidesinin bikaç yıl daha izlemek sevindirici...

Sade dedi ki...

Giggs, gibi kariyerli oyuncularda neredeyse tüm dünya kulüpleri yararlanırken, Türkiye'de neden hala vefasızlık ve tecrübeden faydalanmamak gibi bir yanlış vardır anlamam.