14 Eylül 2008 Pazar

Bünye

Boy 1.75, kilo 50... Hal böyleyken bünye zayıf oluyor. Bünyem oldum olası zayıf, senede 1 hafta faranjitim, 2-3 de grip. Tamam alıştım buna da. Ama bu yaz beni ilaç deposu eden bünyeme sitem edesim var. Bundan yaklaşık 1 ay önce başladığı antibiyotik trafiğim, Partizan maçı öncesi yediğim köfteden zehirlenmemle. Yaz tatiline çıkacağım gün kendini göstermiş ve 10 günlük molanın başlangıcı olmuştu. 10 günlük tatilimin ilk 5 günü antibiyotik tedavisiyle şenlendi. Kalan 5 gün tatil yaptım. Sonrasında eve döndüm tamamen iyileşmiş olarak. Döndükten 3 gün sonra şartlar gelişti ve kısa süreli 2. bir tatile çıktım. Fethiye'nin ılık havası bana iyi gelecekti hesapta. 4 günlük tatilimin son gününde klima+buzlu içeceklere yorduğum bir hastalık eşlik etti bana. Ertesi gün akşam saatlerinde Gebze'ye döndüm ve eve uğramadan yolda haberleştiğim doktoruma gittim. Kendisi 2 hafta önce beni muayene edip antibiyotiği veren doktordu. Tatil dönüşü yanına uğradığımda bir yandan beni muayene ediyordu, bir yandan da Gaziantepspor'dan yediğimiz gole söyleniyordu. Üzülerek açıkladı ki yine antibiyotiklere başlayacaktım. Başladım da. Bu sefer iyileşme süreci daha uzun sürdü. 1 hafta civarında kendime geldim. Tam iyileşmeye başladığım dönemde belimde çıkan ufak çaplı bir kist farketmiştim. Liglerin ikinci haftası Fenerbahçe - İBB maçını beraber izlediğim doktorlardan cerrah olana gösterdim belimi ve alınması gerektiğini söyledi. 2 gün sonra yanına gittim. Bu esnada bir önceki antibiyotiğim biteli 1 gün olmuştu. Belimdeki kistte iltihap olduğunu söyledi ve tekrardan başka bir antibiyotiğe başlamam gerektiğini söyledi. Bunu kullan ve 4 gün sonra alalım onu dedi. Ecza deposuna dönen bünyem yadırgamadı bu sefer. yaklaşık 20 gündür 12 saatte bir şartlanmıştı bir şeyler almaya. Bu antibiyotiği de 1 hafta kadar kullandım. Bu esnada kist alındı ve belime 4 dikiş atıldı. Dikişlerin alınması 1 hafta sonrasını buldu. O zamana kadar pek hareketlenemedim. İlaçlarımla mutluydum. Bir yandan da sürekli hasta olan bünyemden şüphelenen doktorum benden birkaç kan tahlili, röntgen ve ultrason falan istedi. Sonrasında ne olduğunu bilmediğim ve henüz başlamadığım birkaç kutu ilaç daha yazdı. Geçtiğimiz Cuma günü nihayet tamamen iyileştim, dikişlerim alındı ve sahalara döndüm. Massimo ve UG arkadaşlarımla Kadıköy'deydik. Akşam yemeğini beraber yedik. Sonrasında eve döndüm ve sabaha karşı karın ağrısıyla uyandım. Saat 7.30 gibi hastanedeydim, zehirlendiğimi söylediler. Hemşire bir iğne vurdu ki ağrısı yeni yeni geçmekte. Sonra eve geldim ve yukarda bahsettiğim doktor amca gelip bir kez daha muayene etti ve bir serum takıp gitti. Neyse ki bu sefer antibiyotiklik bir şey yoktu. Ama bünyeme isyanıma engel olamadı bu durum. Neyse ki Cuma akşamı benimle aynı şeyleri yiyen Massimo'ya bir şey olmamış. Şimdi son zamanlarda sıkça olduğu gibi yine hızla iyileşiyorum, bakalım sırada ne var...

Bu arada aynı doktor beni Gaziantepspor ve Hacettepe maçlarının olduğu günlerde muayene etti ve iki maçtan da puan alamadık. Dr. Gürkan Kubilay'ın dikkatine...
* * *
Ayrıca ameliyatlı yerime gelmeyeceğini bilsem Can Arat'a iki çift lafım olurdu ama pek halim yok. Şu yazının sonunu okusun, anlar ne demek istediğimi...

12 yorum:

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

bendede 2.84 boy 72 kilo var yani benim bünyede zayıf.Ama bundan sonra karar aldım kilo alacağım.80 kiloya çıkmak hedefim.

Sencer Yücel dedi ki...

senin boy kilo farkı daha fazlaymış ama.

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

oww amanın 2.84 olsa burda işim ne üstat ya :) 1.84 yanlıs yazmısım,dalgınlıs işte.

Sencer Yücel dedi ki...

80 kilo iyidir öyleyse :)

stingachu dedi ki...

1.83 ve 90 kilo ile gurbuz olarak katilayim ben de bu geyige o zaman:)
gecmis olsun, insallah hem sen hem de fenerbahce tez zamanda kendinize gelirsiniz. mumkunse carsamba'dan once iyilesmek lazim tabi.

Scatterbrain dedi ki...

1.83üm , 75 kiloyum , gözlerim ela , seviyeli bir ilişki düşünecek bayan arkadaşları bekliyorum!

Sencer Yücel dedi ki...

hatun yoğunluğu açısından yanlış blog okhan.

Adsız dedi ki...

sercerim geçmiş olsun.
ama bakmıyorsun kuzum sende kendine.
yok oruç tutmamak için söylüyorsan bu yalanları bizi üzme boşuna. zaten muafsın sen bu boy-kilo oranıyla.

Cenky dedi ki...

Büyük geçmiş olsun sevgili talento, büyüklerimiz göz var kesin derdi duysalar, o yüzden ben diyeyim "kesin göz var sende". Bence bir kurşun döktür bir de nefesi kuvvetli bir amcamız ya da teyzemiz adam akıllı okusun seni, bak gökyüzüne at içindeki kötü enerjiyi, diyerek ben de konuya mistik ir bakış açısı getireyim.

Beterin beteri var buna da şükür, umarım kurtulursun en yakın zamanda.

ilkay dedi ki...

abi bu nasıl yazı ya git köprüden falan atla sencer. hatta yazıyı okuduktan sonra ben de soğudum hayattan, eşlik edebilirim.

şaka bi yana geçmiş olsun kardeşim, dikkat et kendine. Bu alemdeki en kral Fenerli'yi kaymetmek istemiyoruz. Daha Sami Yen 'e götürceksin beni, kapalıda sabriyi çağırıp üçlü çekicez, o ara sahaya atlayıp ben de sabriye 8li kombo çekicem, böylelikle herkes rahat edicek.

neyse gene durup dururken sinirlerndim bak=)

Sencer Yücel dedi ki...

Evet abi öyle bi plan vardı, gel gidelim Sami Yen'e kapanmadan. Hatta Fener maçını denklersen daha da iyi olur ama sen uygun olduğun bi vakit gel.

ilkay dedi ki...

çok isterim abi. durumlar müsait olursa bayramdan sonra istanbul'a gelme planlarım var. paslaşırız.