23 Eylül 2008 Salı

gelenekçi milan


maldini, seedorf, gattuso, ambrossini oynuyor hala. kişisel olarak yanlış bulmuyorum. ambrossini denen adam hiç bir zaman ilk 11'in değişilmez adamı olmadı. ne zaman ihtiyaç vardı o zaman oynadı. yeri geldi görevini fazlasıyla yaptı. lazio maçında pirlo yok ambrossini var. pirlo kadar oynayamıyor ama oynuyor adam işte. brocchi alt yapıdan çıktı. kiralık dolaştı gitti geldi ama sonucunda bekleneni veremedi gitti. türkiye'de gelenekçi yapıyı sürüren bir galatasaray var. onlar ise son 2-3 yılda bu yapıyı değitirme işine giriştiler. oysa ki son 3 yılda kazanılan 2 şampiyonluğun en etken isimleri gelenekçi futbolculardı.

milan'ın son zamanlardaki kötü formu gelenekçi yapısını değiştirmemesi ile bağdaştırılıyor. fakat gelenekçi yapıdan costacurta'yı kesen fatih terim de takımdan yollandı. yine gelenekçi yapıdan sayılabilecek shevchenko'yu gönderdikten sonra santrafor mevkisinde çözüm bulamadılar. çağırdılar geri ama aşı pek tatacağa benzemiyor.

son oynanan lazio maçından bahsedelim biraz. takımın bence en iyisi seedorf'tu. stoperde takımın diğer gelenekçi sayılan oyuncularından kaladze ile maldini oynadı. kaka vasat kaldı bu maçta. gattuso ve ambrossini görevlerini yapan adamlar. daha derli toplu buldum milan'ı. pirlo geldiğinde daha iyi olacaklardır. en azından geçen seneki takımdan iyi olacakları kesin. yalnız santrafor ihtiyaçları çok açık. sheva tekrardan kendini toparlar mı bilemiyorum. zira ukrayna forması ile de pek iyi değil. milan gelenekçi yapısı ile uefa yine bir yerlere gelecektir bence.

Hiç yorum yok: