15 Eylül 2008 Pazartesi

trabzonspor : 0 - 0 : beşiktaş


zevkli, mücadeleci, heyecanlı bir maç izleme umuduyla oturdum ekran başına. ilk 45 dakikada maçta gol olmayacağı ayyuka çıktı. tabi kulübedeki silahları bekliyorum o arada. trabzon'da 2 silah var. biri barış memiş, diğeri isaac. barış memiş, bal yapmayan arı gibi dolanan serkan balcı'nın (balcı mı?) yerine girdi. barış'tan bir şeyler olacak. top tekniği ve sürati iyi ama ne kadar güzel şeler olacak bilemiyorum. ersun yanal onun için bir şans bence. bu tip oyunculara özgürlük sağlayabilen bir hoca ersun yanal. isaac ise bu maçın adamı değildi zaten. inönü'de olsa kullanabilirsin. yani trabzon'un kulübesinde sadece barış var kullanabileceğin. yattara gibi bir adamın olmaması çok şeyler farkettiriyorsa bi sorun var trabzonspor'da. konuşulan bir oyuncu da gustavo collman. collman bildiğimiz klasik 10 numara tipinde bir oyuncu. fakat tabata kadar iyi değil. fevkalade bir tekniği yok ama zeki bir oyuncu. aynı zekada bir gökhan ünal olsaydı trabzon gol atabilirdi. gökhan ünal demişken ondanda bahsedelim. bana fazlasıyla ceza sahası topçusu gibi geliyor. o heyecanlı çizgiler dışında pek bir artısı yok. bu maçta belki çok formsuzdu ama serkana attığı ara pas dışında hiç bir olumlu özelliğini göremedim. bunların dışında tranzon'un defans hattı çok güzel. tayfun cora biraz göze batıyor ama hem sol bek cale, hem stoperler song ve egemen çok iyi top oynadılar. özellikle song harikaydı.

beşiktaş'a gelirsek onları daha bi beğenmedim. ikinci yarıda 45 ila 75. dakikalar arasında hiç bir şey yapamadılar. nobre girince biraz daha rakip sahada gözüktüler o kadar. hem cisse hem uğur inceman aynı tip adamlar. bi appiah-aurelio ilişkisi yok aralarında. cisse daha çok hücumlara katılıyor ama bence yetersiz. maçtan önce bobo'yu övdüm çevreye ama bobo da çok kötüydü bugün. nobre fenerbahçe'den gittiğinden beri fenerbahçe'nin gol sıkıntısı var ama beşiktaş'ta da tam verimli oynayamıyor. sağ ve sol kanat hiç işlemedi. iki bek tello ve serkan kurtuluş iyiydiler ama aydın karabulut (ki çok beğenirim) ve serdar özkan iyi performans sergileyemediler.

beşiktaş'ın da ilk 2 maçta kazanması yanıltmasın. onlarda hazır değil. ha galatasaray ve fenerbahçe'ye göre daha hazırlar. hocalarını değiştirmediler ve pek macerada aramıyorlar. galatasaray ise çok macera arayan bir takım. haftaya sağ bekte lincoln denensin mesela. yaratıcı sağ bek kavramını yeniden şekillendirip dünya futboluna katkıda bulunabilirler. fenerbahçe ise maceranın göbeğine girmesi lazım. birileri önder'den pekala bir stoper olacağını söylemeli artık.

fotoğraf ajansspor.com'dan

Hiç yorum yok: