4 Eylül 2008 Perşembe

efsanevi futbol programları TELEGOL


yayına başladığı ilk günden bu yana kendisini devamlı geliştiren, zaman içinde yaşadığı yorumcu git-gellerine rağmen her zaman çizgisini korumuş bir programdır. bir dönem kazım kanat, osman tamburacı ve ömer çavuşoğlu bile programın yorumcusu oldular. ama bir 4'lü var ki telegol ü telegol yaptı. bu isimler ali sami alkış, ziya şengül, turgay şeren ve ahmet çakar. program bir ara devamlı olarak ahmet çakar - ali sami alkış kavgalarına sahne oldu. çok ciddi kavgalardı bunlar. yeri geldi ahmet çakar stüdyoyu terk etti, zamanı geldi ali sami alkış programı bıraktı gitti. asıl bombayı turgay şeren'in ''ebesinin .mı'' sözü patlatmıştı. bir programda ali şen ile ahmet çakar'ın ciddi bir söz düellosuna sahne etti. gelişen söz duellosundan sonra ali şen ''seni bu gazeteye ben aldırdım herkes biliyor bunu'' diyerek çakar'a giydirdi. çakar altta kalmadı ''birazcık şerefin varsa beni bu programdan kovdurursun'' demişti. her ne kadar danışıklı dövüşlere sahne olsada bazen ipin ucunun kaçıp ciddiyete dönen tartışmalar yaşandı. tatlı tartışmalardan biri de gökmen özdenak ve ahmet çakar arasında gelişti. gökmen özdenak bülent korkmazı kastederek ''bunlar kaşarlanmış futbolcu'' dedi. çakar'ın '' o zaman sen de eski kaşarsın, doğru mu?'' sözleri unutulmazlar yerini aldı.


bir de programın en büyük eksikliği beşiktaş'ı konuşacak kişi olmamasıydı. beşiktaş için gelen yorumcular dikiş tutturamadı. bunlardan biri de reha muhtar'dı. muhtar sanırım 1 sene programda tutundu. büyük ihtimal kendi isteğiyle gitti ama ondan sonra gelecek olan beşiktaşlı abimiz hem ahmet çakar'ın hem de ali sami alkış'ın yerini doldurdu. adnan aybaba sanki 40 yıllık telegol yorumcusu olarak karşımıza çıktı. ziya şengül'ün sık sık yorumlarını kesmesi, rakip takımların en ufak zaaflarını büyüterek birer santasyon haline getirmesi ile ünlendi. en büyük primi ziya şengül ile olan kavgaları yaptı. ziya şengül'ün yanında başladığı programa, bir süre sonra tırsarak uzaklaşıp karşısına oturarak sürdürdü. diğer kişiler olaylara biraz show havası katmak isteselerde ziya şengül'ün bu yapısı yoktu. adnan aybaba'nın şovmen yapısı ziya şengül'ü çok sinirlendiriyordu. manisaspor'un fenerbahçe'yi 5-3 yendiği maçtan sonra bilirsiniz bi lay lay lay meselesi çıkmıştı ortaya. adnan aybaba ''ne var bunda, gayet masumane eğleniyorlar'' dedikten sonra telefonda bağlı olan hasan ali atasoy (ki bence aybabadan çok da farkı yoktur) ''o zaman ben lay lay lay adnan desem'' sözüne ''hop hop hop terbiyemizi bozmayalım'' diyerek tekrar gönüllerde yer etmişti.


geçen sene ki telegol programı çok kısa sürmüştü. ziya şengül de yoktu program da. bu sene tekrar ekranlara döndü telegol. ziya abi dönmüş fakat bu sefer adnan aybaba yok. tahminim ziya şengül'ün istememesinden kaynaklıdır. pek keyif alamadım ben bu programdan. ileride rayına otururmu bilemem ama hala bir televizyon efsanesi olarak markalaşmıştır telegol.

Hiç yorum yok: