23 Eylül 2008 Salı

Premier League Bedeli

West Ham United, 2006 yılında Carlos Tevez'in transferindeki usulsüzlük nedeniyle küme düşen Sheffield United'a 30 milyon Pound tazminat ödeyecekmiş.

Öncelikle olayı özetleyelim: West Ham 2006-2007 sezonunun son maçında Manchester UnitedTevez'in golüyle 1-0 yenerek düşmekten kurtuluyor ve Sheffield United küme düşen 3. takım oluyor. Tevez ise sezon başında Premier League kurallarına aykırı bir şekilde aracı kulüp üzerinden West Ham'a transfer oluyor. Bu nedenle Sheffield United, Premier League'de bulunamadığı yıllarda televizyon, tribün, reklam, ürün satışı gibi gelirlerden mahrum kaldığı gerekçesiyle West Ham'a 50 milyon Pound'luk tazminat davası açıyor. Mahkeme ise Sheffield'ı haklı bularak West Ham'ın 30 milyon Pound tazminat ödemesine karar veriyor.

Haberi ilk gördüğümde West Ham'ın büyük zarar ettiğini düşünmüştüm. Nerden baksanız 40 milyon Euro ödeyeceklerdi hiç hesapta yokken. Sonra bir baktım olayın üstünden 2 yıl geçmiş ve West Ham 2 yıldır Premier League'de oynuyor, reklam, televizyon, gişe hasılatı ve ürün satışı gibi gelirlerden de eksik kalmıyor. Zannımca şu an West Ham'a küme düşmek veya cezayı ödemek gibi bir seçenek sunulsa Sheffield'ın yerinde olmak istemezler. Kaldı ki ödenecek para da Sheffield için bir teselli olacaktır. Zira o gün bugündür 1. ligdeler. Allah bilir bir daha ne zaman dönerler.

Hiç yorum yok: