19 Ağustos 2008 Salı

Mars'ta Su

Son zamanlarda sinirlerimi bozan bir mevzu bilim adamlarının Mars'ta su bulma çabaları. Mars'ta suyun bulunmasını hayat belirtisi olarak görüyorlar. Ama hangi hayatın? Belki ordaki hayat su içmiyor, yıkanmıyor. Belki su oralarda hayati tehlike taşıyor. Bu da yetmezmiş gibi geçenlerde bir gazetenin arka sayfasında, Phoneix adlı robotun Mars'ta yaşamı olumsuz etkileyecek bir kimyasal bulduğu, bunun da Nasa'daki yetkililerin umutlarını azalttığını ve morallerinin bozulduğunu okudum. İnsanların gözünde belli karizması olan adamlarsınız, yakışıyor mu size? Sana zararlı olan ona değildir belki, ordakiler alışıktırlar belki böyle kimyasallara. Belki bi Marslının güneş yağıdır o. Mars'ta insan arıyorlarsa bilemem ama azaltarak bitirsinler artık şu saçma çabayı.

İnsanın yapacak işi olmayınca nelere sinirleniyor sevgili okurlar. Ben gerginliğimi atmak için kısa bir tatile daha çıkıyorum. Bu sefer uzun kalmıycam, 4 gün sonra yine burdayım. Zaten önceki tatil dönüşü Massimo arkadaşıma bir hediye de getirememiştim. Bir ölçüde onun telafisidir bu tatil. Ben yokken buraları çekip çevirerek bu hediyeyi hak etti. Onu getirmeye gidiyorum. Siz bu satırları okurken ben otobüs köşelerinde Queen dinliyor olucam muhtemelen. Görüşmek üzere...
Tembel yazarınız Talento...

2 yorum:

torres dedi ki...

iyi tatiler..

cankalender dedi ki...

Yıllardır ben de bunu düşünür dururum da NASA'dan iyi bilecek değilim ya der geçerim. Benim gibi düşünen birinin olmasına sevindim :)