11 Ağustos 2008 Pazartesi

oktay derelioğlu


oktay şüphesiz ki belçika maçında dünya futbol tarihinin en güzel gollerinden birini atarak tarihe geçti. beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra hergün geriye giden bir performans sergiledi. karagümrük'te başladığı futbol yaşantısında erken parladı ve henüz 17 yaşında trabzonspor'a transfer oldu. sadece 1 sene kalıp ertesi sene beşiktaş'a transfer oldu. beşiktaş'ta benim hatırladığım şampiyonlar liginde bir PSG maçı vardı. harika bir futbol oynayıp çok da güzel bir gol atmıştı. sonrasında eşi vefat etti. bir kaç sene sonra serdar topraktepe ile karı kız davasına kavga ettiler. beşiktaş belli aralıklarla ikisinin de biletini kesit. jet fadıl oktay'ı kapattı ama diğer topçuları gibi (sergen, alpay) oktay'da pek fayda getirmedi. antep, trabzon, las palmas derken fenerbahçe'ye geldi. şampiyonlar liginde lyon ve b.leverkusen'e güzel goller attı. werner lorant, sakatlık falan derken koptu fener'den de. hala geriye gidişindeki en büyük patlamayı azerbaycanda yaşadı. ocak 2005 - ocak 2006 arasında 34 maçta 35 gol attı ama nedense oradan da ayrıldı. en son vefa borcunu ödemek için karagümrük'e geldi ve karagümrük küme düştü. karagümrüklü olması sebebiyle hemşeri gözüyle bakarım oktay'a. babasının da tornacı olması fazladan bir sempati kazandırdı bana. en son 2. sınıf tv kanallarında spor yorumu yapıyordu. ortaya büyük bir iddia atarak eto'o fener'e gelecek dedi. ispanya'da ki tanıdıklarına danışmış güya. yorumculuğuda patlak çıktı şu an için.

şimdi de 16 ağustosta beşiktaş ile azer takımı hazar lenkeran takımları arasında oynanacak maçta jübilesini yapıp futbola veda edecekmiş. sonrasında ise teknik direktörlüğe adım atacakmış. teknik direktör olacak kapasite görmüyorum oktay'da. çıksın yorumcu olsun. çoğunlukla da anılarını anlatsın.


karagümrük kaptanı oktay ve etimesgut şekerspor kaptanı sergen

2 yorum:

lco dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aşkın dedi ki...

Son foto hakikaten müthiş yakalanmış.Kariyerindeki onlarca sıçıştan sadece birinde bile kollanmamış olsa buna benzer bir fotoda Hakan ''the zihinsel gol'' Şükür'ü de görecektik.Oktay düşerken o rekor kırdı.
''Life is unfair''