17 Ağustos 2008 Pazar

tsg hoffenheim


şüphesiz ki bundesliga'nın bu seneki en dikkat çeken takımı hoffenhaim. 3500 nüfuslu küçük bir kasaba takımı olması kulübü daha da ilginç hale getiriyor. genç oyuncularıyla, türk oyuncularıyla, başkanıyla bizim buranın oftaş'ından(hacettepespor) daha büyük bir kulüp. 4-4-2'den yakir mizrahi'nin yazısından da alıntılarak yaparak biraz tanıyalım.


kulüp başkanı evvelce hoffenheim'da oynayan, sonra dünya zenginleri arasına giren dietmar hopp. hopp 1990 yılında kulübü satın aldığında kulüp amatör kümedeydi. o dönem profosyonel ligin 8.ligden başladığını düşünürsek gerçekten çok alt bir küme. başkan kulübü ilk önce 8.lige çıkardı. 1 sene sonra da 7. lige. 7. ligde 4 sene kaldıktan sonra 6. lige ayak bastılar. 4 yılda 6. ligde kaldılar. 5. ligde henüz 1 sene oynadıktan sonra federasyonun kümelerde yaptığı değişiklikle kendilerini 3. ligde buldular. 3.ligde ta 6 sene ter döktükten sonra önce 2. lig sonra bundesliga'ya çıktılar. hoffenheim için, tayyip erdoğan'ın başbakanlığından sonra 3. ligden 4 senede süper lige çıkan kasımpaşa'yı saymazsak büyük başarı. başkan hopp, 1999 yılında kulübe 6000 kişilik dietmar hopp stadını yaptırdı. yalnız bu stadyum geçici bir stadyum. şu an da inşaatı süren ve önümüzdeki ocak ayında faaliyete geçecek 30.000 kişilik rhein-neckar arena'da oynayacak hoffenheim. 3500 kişilik bir kasaba için gerçekten etkileyici bir durum.



kadrosunda da çok ilginç ve kaliteli isimler bulunuyor. brezilya 20 yaş altı milli takımı formasını giyen carlos eduardo yu geçen sezon tam 8 milyon euro ödeyerek aldılar. bunun yanında nijeryalı chinedu ogbuke'yi 5 milyon euro ya, senegalli demba ba'yı da 3 milyon euro ya aldılar. kadrosunda avusturya milli takımının 3. kalecisi olan ramazan özcan'ı ve selim teber'i bulunduruyor. ramazan özcan ilk hafta oynanan ve hoffenheim'ın deplasmanda e.cottbus'u 3-0 yendiği maçta bundesliga'da haftanın kalecisi seçildi. teknik direktörleri ise schalke'nin eski hocası ralf rangnick. çareyi schalke de ki başarısızlığını ununtturup, kendini yeniden ispatlamak için düzenli bir sistemle büyüyen 3. ligde ki hoffenheim'e gitmekte buldu.



aynı düzende ve büyümeyle bundesliga'da kalıcı olacakları aşikar. alt yapısı ve genç oyuncularıyla yeni bir ballack yaratacakları da aşikar. dikkatle takip etmek gerekir kanımca.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

valla ibiseviç ve salihoviç var bunlarda boşnak ikiside.

milli maçta bizi fena tokatlıyacaklar gibime geliyor.

bu takım gerçekten iş yapar.
umarım formları sezon sonuna kadar devam eder ve avrupa kupalarına katılabilirler.