26 Ağustos 2008 Salı

fener'lilerin parası



aziz yıldırım yeri geldiğinde şu cümleyi söylüyor ''biz bu stadı fenerbahçe'li taraftarların paralarıyla inşaat ettik''. haklıdır aziz başkan. zaten kulübü öyle bir noktaya getirdi ki fener'lilerin parası her şeye yetişir oldu. bugün fenerium denen dev mağaza zinciri 61 noktada satış yapıyor. bunların 7 si outlet (bjk store 21 mağaza, gs store 32 mağaza). bu mağazalarda pantalondan kravata, tişörtten dona, formadan emziğe, yataktan yorgana aklınıza gelebilecek bilumum ürün var (bir ara vespa motor bile vardı). kimisi gidiyor sezon ürününü sırtına geçiriyor, kimisi outlet lere gidiyor geçmiş sezon ürünlerini ucuza alıyor. hele ki bu günlerde lisanssız ürün kullanan fenerbahçe'li yok gibi. ara sokaklarda top oynayan çocuklardan birinde mutlaka lisanslı fenerbahçe forması görürsünüz. zira kombine satışları ve fiyatları da öyle. hatta galatasaray bile bu durum karşısında kayıtsız kalamadı ve ciddi oranda zam yaptı bilet fiyatlarına.


tabi para kazanılan başka yerler daha var. bu noktaları üstün körü geçelim biz. asıl olan fenerlilerin ne denli para akıttığı kulübe. bakalım bu para transferde nerelere gitmiş ve geri dönüşleri nasıl olmuş. daum'un gelişini hep bi milat olarak saymışımdır. isterseniz o günlerden başlayalım. böylece revivo, rapaiç, andersson ve mirkoviç transferlerinden doğan zararı atlamış olalım. hatta daum'un ilk dönemini başarılı saydığımdan o dönemki transferleri de hesaba katmayalım. zaten çok yüksek meblağlarda oyuncu alımı olmadı (en pahalı isim luciano 4-5 milyon dolar arası geldi. hooijdonk 1 milyon dolara geldi).





son 5 sezonda fenerbahçe'nin en son para kazandığı oyuncu anelka(anelka'dan önce hatırı sayılır bir para moldovan kazandırmış kulübe). aldığımızdan daha iyi bir rakama satabilmişiz anelka'yı. onun dışında ki tüm oyuncuları bedelsiz yollamışız. bunların içinde çok büyük rakamlara gidebilecek isimler de var. mesela aurelio ve tuncay. bu 2 isim kapıyı en az 10 milyon euro dan açabilecek isimlerdi. bunun dışında bir appiah gerçeği var ki tam bir rezalet. tüm tekliflere rağmen appiah yollanmadı (ki bence iyi yapıldı). şu an serbest ve kulüp arıyor. appiah'a sahip çıkılsa şu an kulüpte olurdu. madem bedelsiz yollayacaksın 1 sene boyunca tut takımda bak performansına. servet çetin kardeş kulübe! bedava verildi. üstelik 2 ay önce sözleşme yapıdıktan sonra. adam şimdi 5 gün sakatlansa tüm türkiye'de kriz oluyor.


işin kötü yanı yolladığın oyuncuların yerlerine yenisini alamamışsın. bir inat uğruna aurelio'yu kaybetti fenerbahçe. yerine oyuncu alınmadı. aynı şekilde tuncay bedelsiz ayrıldı. yerine oyuncu alınmadı. serdar kulbilge gitti. yerine oyuncu alınmadı. bir tek appiah'ın yerine emre alındı diyebiliriz. ee şimdi bu takımın sol kanadı 1 maç iyi 3 maç kötü uğur boral'ın eline kaldı. üstelik uğur boral tuncay gibi santrafora yardımcı role giren biri de değil. mevcut sistemde ki çoğu oyucunun alternatifi yok gibi. galatasaray'ın uefa kupasını kazandığı sisteme dönüş yapmak istesen, yani çift forvetin arkasına alex, onunda arkasına 3 oyuncu koymak istesen sağ iç te oynatacağın oyuncu yok (ön libero maldonado/selçuk, sol iç emre). burak'tan ne olur peki? bilmiyoruz daha, zaman gösterecek. yılmaz vural burak'ı çok övenlerden. ön libero dahil orta sahanın her bölgesinde oynar diyor. oynasın başımızın üstünde yeri var zaten.

velhasıl kelam yönetim bugün açıklama yaptı. transfer bitmiştir. bu sene takımdan çok da ümitli değilim. yine de şampiyonluğu son maçlara kadar kovalar fenerbahçe ama hem beşiktaş hem galatasaray sağlam geliyor gibi. aragones'ten ise aziz yıldırım'ın getirdiği 10 küsür hocadan daha ümitliyim. seneye aragones'in yapacağı transferler fenerbahçe'ye 2. bir çağ atlatabilir.

edit: transfer bitmemiş. josico geldi. bir daha yönetimin yaptığı açıklamaları oluşturacağım kurul tarafından tartışıp değerlendireceğim.

2 yorum:

Kaan Mert dedi ki...

Vay be tabloyu görünce ah çekmemek elde değil.Tuncay-Marco-Api gibi isimlerden dünyaları kazanırmış Fenerbahçe..

Ama kulübe baya baya para girmekte Fenerium'dan. Tamam borç vs vardır elbet olacaktır da ama Fenerium transferler için büyük bir kapı.

Anelka geldiğinde bir Carlos geldiğinde Tümer-Kezman gibi isimler ile ne formalar sattı Fenerium. Yani yabana atılmayacak bir gelir kapısı cidden.

Scatterbrain dedi ki...

''Mevcut kadromuz ile yola devam edilecek, kadro yenilemesi teknik ekibin istekleri doğrultusunda yapılacaktır'' cümleleri kullanılmış.ben bundan 'transfer bitmiştir' sonucu çıkarmadım aslında.teknik ekibin isteği doğrultuda tranfer yapılır.