9 Ağustos 2008 Cumartesi

adın ne

birileriyle tanıştığınızda önyargılarınızdan ilki kişinin fiziksel görüntüsü, ikincisi ise kişinin adıdır. mesela 2 kız aralarında konuşuyor. biri diğerine diyor ki; ''kızım bugün bir erkekle karşılaştım, çok yakışıklı''. diğeri mutlaka adını soracaktır. ''adı batıkan''. ''ee ne konuştunuz, neler yaptınız'' diye diğer kız heyecanla sorulararı sırayacaktır. oysa ki adı batıkan değil de hakkı olsaydı, diğer kız içinden önce ''hmmm hakkı'' diye geçirecek ve aynı heyecanla sormayacaktır soruları. başka bir örnek daha verelim. arabanızı kaportacıya götüreceksiniz. arkadaşlarınızdan bir kaç kaportacının kartını aldınız. bunlardan biri hakkı usta, biri batıkan usta olsun. arabanızı kime göstermek istersiniz. şahsen hakkı ustaya götürürüm. oturaklı bir isim. hakkı usta bu işin hakkını verir. başka bir örnek daha verelim. son günlerde çok gittiğim dişçilerle alakalı. iki dişçinin kartı var. biri dr.hakkı, diğeri dr.batıkan. ben bu durumda dr.batıkan'a uğramakta fayda görüyorum. dr. hakkı sanki ağzımın içini paramparça edecek gibi görünüyor. dr. batıkan ise daha naif duruyor.

benim de iki ismim var. şu ana kadar şu ismimi şurada, bu ismimi burada kullanayım gibi durumlarım hiç olmadı. öss ye hazırlık için fem dershanesine gidiyordum. yoklama yapılırken hocalar hep musa burada mı diye sorarlardı. sınıfta da herkes musa olarak öğrenmişti adımı. o günlerden kalan 1 arkadaşım var, aynı üniversiteyi kazandığım. onu da senede 1-2 kere görüyorum. bir de dedem çok eskiden musa derdi. o da şimdi ilker diyor. musa'yı kullanan pek yok etrafımda. ileride de eğer sanayi ustası olmazsam musa ismini hiç kullanmam heralde.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yazı çok iyi olmuş ilker, kutluyorum

Scatterbrain dedi ki...

dershaneye yazılcaktım 1 ay evel.açıköretim bütleri için.2 seçenek vardı.birisi yanıt dershaneleri,diğeri ceylan dershaneleri.yanıt'ı seçtim abi.ceylan'a gitmedim bile dandiktir diye.ama tam tersiymiş.yanıt dershanesi terkedilmiş gibi resmen.3 öğrenci,5 hoca var.kantin bile kapalı.alt katta dtp var.handa başka hiçbiyer açık değil fln.korkuyoruz giderken.
ceylan'a gitmiş bi arkadaş.inanılmaz güzelmiş.biton öğrenci varmış,kendilerine ait bina varmış.
ve en önemlisi de ortam çok sağlammış hani.

sinem dedi ki...

sanayi ustası musa :)) zaten bu çift isimlerde sen seçmezsin pek, karşıdaki kafasına göre takılır. yok hangisini tercih edersin diye soran olursa da saygım sonsuz :)