9 Temmuz 2008 Çarşamba

mehmet aurelio resmen real betis'te


real betis resmi siteden açıklamayı yaptı. hemde fotomaç haberciliğini aratmayacak şekilde aurelio'nun kafasını betisli bir oyuncunun bedenine yapıştırarak. isim olarak da marco yerine mehmet aurelio demişler. baliç de ispanya'ya gittiğinde adını baljic yerine baliç olarak kullanmıştı. fenerbahçe için hayırlı olsun diyorum. inşallah real madrid'in makalele'yi elinden kaçırdığı zamandan sonra ki durumuna düşmeyiz. oysa ki ben onu senna yerine koymuştum bu sene.

appiah'tan sonra 2. firemiz oluyor bu. aziz yıldırım fb tv de yaptığı açıklamada zico'ya ve maldonado ya pek sıcak bakmadığını dillendirmişti. zico gitti. maldonado da giderse ön libero selçuk ve deniz'e kalıyor. maldonado uyum sürecini aşar mı bilemiyorum. gerçi kendisinden deivid patlaması bekliyorum ama göreceğiz neler olacak.

anlamadığım bir nokta da neden aurelio fenerbahçe yerine betis'i tercih ediyor. fenerbahçe yönetimi pek ala betis'in verdiği ücreti vermeye razıdır. devamlı yükselen bir kulüptesin ve şampiyonlar liginde oynayacaksın. şahsen bana betis'in hiç bir yanı çekici gelmiyor.

4 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

ya bayram tutumlu sandığımız gibi bir adam ya da marco sandığımızdan daha küçük düşünmüş...

Scatterbrain dedi ki...

ne diyeceğimi bilemiyorum.dilim tutuldu resmen.

torres dedi ki...

Etme Bulma Dünyası

Şu sıralar spor kamuoyunun gündeminde, Brezilya asıllı Türk vatandaşı Milli futbolcu Marco Aurelio’nun Real Betis’e transferi var. Bir süredir vizyonda olan bu filmi gördükçe biraz gerilere, aynı oyuncunun, aynı menaceriliyle Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye getirilişini anımsadık.
Menajeri, o dönemde Aurelio’yu Türkiye’ye getirip kendisini tanıtan Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer’in elinden alıp, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a nasıl vermişse şimdi de aynı yöntemi Real Betis için izliyor.
Hukuki boşlukları kendi çıkarları için kullanıp, etik değerleri menfaatleri söz konusu olduğunda rafa kaldıranlara yönelik çok güzel ve sık kullanılan bir cümle vardır, hepimiz biliriz; “Bu boşluklar gün gelir sizi de vurabilir” derler. Doğrudur da...
Şimdi bakıyoruz Yıldırım ve hukukçu Asbaşkanı, Aurelio’nun gidişini engellemek için hukuk üzerinden yol arıyorlar. Menaceriyse uzaktan kamuoyunu Real Betis’e imza konusunda bilgilendirmekle zamanını geçiriyor.
Tıpkı 2003 yılında Trabzonspor’a yaptığı gibi...
Biraz arşivi karıştırıp dönemin Başkanı Sümer’in malum menajer için neler söylediğine baktık:
“Menaceri, Aurelio’yu ayartıp, bizden intikam almaya çalışıyor. Oysa bize Aureilo’yu 3 milyon dolara getireceğini söylemişti. Biz onu 600 bin dolara aldık. Şimdi de Aureilo’yu kendisini aracı etmeden transfer ettiğimiz için intikam peşinde. Aurelio kupa maçından sonra Trabzon’da kalmak istediğini söyledi. Ama gitmek isterse kendi bilir. Trabzon, Aurelio’dan ibaret değildir’’
Ne kadar da bugüne benziyor değil mi?
Fenerbahçe Aurelio’yu bağıra bağıra elinden kaçırıyor , işin acısı ele geçirdiği yöntemle. Birileri hukuk arıyor, yönetmeliklere sığınmaya çalışıyor. Hukuk böyledir işte, gün gelir herkese lazım olur...
Yıldırım’a bile...

Ergun Ata

Çok sevdiğim Ergun abinin Aurelio transferi için yorumu,paylaşıyım dedim.

İlker Yılmaz dedi ki...

paylaştığın için sağol.