11 Temmuz 2008 Cuma

Arsene Wenger'in evi


geçen gün ntv spor'da cesc fabregas show vardı. programa cecs'in hocası olarak arsene wenger'i de çağırmışlar. arsene wenger futbol da ki ev sistemini anlattı. wenger'e göre;

temel: futbolcunun teknik özellikleri. başarılı bir futbolcu olabilmek için 7-14 yaş arasında ki teknik gelişimine bakmak gerekir. eğer 14 yaşında yeterince iyi bir tekniğiniz yoksa asla iyi bir futbolcu olamazsınız.

1.kat: futbolcunun fiziki yapısı. 14-17 yaş arasında güçlü ve hızlı olmanız gerekmektedir. 17 yaşınıza kadar bu özelliklerinizi geliştirmelisiniz.

2.kat: ne kadar başarı istiyorsun. eğer cuma akşamı diskoya gitmek yerine haftasonundaki maça konsantre olursan başarılı olabilirsin.

ve çatı: çatı burada teknik direktör oluyor. eğer evinizin iyi bir çatısı yoksa eve su dolar.

diyor arsene wenger. ben türk futbolcusunun 2. katta sorunu olduğunu düşünüyorum. yıllarca temel ve 1. katta sıkıntı yaşayan türk futbolu 80 li yıllarda bu sorunu hallettikten sonra şu vakitte 2. kat sorununa maruz kaldı. bire bir futbolculara baktığımız zaman özellikle ortasahada pek yaratıcı oyuncu eksikliği görmüyoruz. şu an milli takıma 2. hatta 3. bir orta saha kurgusu bile çıkartacak gücümüz var. ayrıca alt yapı hocalarına şunu sormak istiyorum. he mahallede 2-3 tane bulunan maradona tipli çocuklar hangi cehenneme kayboldu.

Hiç yorum yok: