13 Temmuz 2008 Pazar

Fenerbahçe Yorum

şüphesiz ki aurelio'nun gidişi kesinlikle orta alanda bir eksiklik yarattı. fenerbahçe elinde ki mevcut oyuncularla bu açığı kapatması biraz zor. hem selçuk hem deniz alternatif isimler. direk kadroya koymak zor bu isimleri. zaten fenerbahçe'nin 5 yıldır süren bir yapılanma süreci var. iyiden iyiye bir sistem takımı olma yoluna girdi fenerbahçe. klasik 4 lü defans, biri defansa yardımcı biri ofansa yardımcı 2 ön libero, önlerinde alex, bir sağ açık, bir sol açık ve santrafor şeklinde oynuyor. aurelio, appiah'lı dönemde defansa yardımcı, appiah sonrası ofansa yardımcı rol üstlendi. maldonado'nun ofansa yardımcı bir özelliği yok. ayrıca maldonado'nun verecekleri tartışılıyor. appiah'ın da sanırım kulüple ilişkisi kesildi. yeni transfer emre belözoğlu ofansa yardımcı bir rol üstlenecek. türkiye liglerinde alableceğin yerli oyuncu sadece selçuk inan vardı ama o da trabzon yolunu tuttu. gazetelerde xabi alanso ismi geçiyor. xabi alanso düne kadar juve ile adı geçen bir oyuncuydu. juve nin almama sebebi ise liverpool'un 18 milyon euro luk bonservis bedelinde indirim yapılmaması. bu transfer biraz yalan duruyor (hatta bu sayfaya bile girmesi beni şu an düşündürüyor). daha gerçekçi isimlere baktımızda gökhan inler ön plana çıkıyor. görüşüm gökhan'ın aurelio dan daha iyi bile olabileceği. fakat udinese onu satmaz, satsa bile çok yüksek meblağlara satacaktır. ayrıca gökhan inler'in türkiye'de oynamak isteyebileceğinide zannetmiyorum.
ayrıca fenerbahçe'de bir santrafor sorunu var. biri ispanya gol kralı ve 14 milyon euro luk bir adam. diğeri türkiye gol kralı ve avrupa şampiyonasında 3 gol atmış bir adam. 1 tane daha var ki son sene büyük sorun çıkarmış ve zincirin en zayıf halkası. kezman tek santrafor oynayamıyor deyip işin içinden çıkmak olmaz. oynayamıyorsa göndereceksin. hem maddi hem manevi takıma zararı var bu ismin. kontenjanı da meşgul etmemek adına kezman'ı yollamak en hayırlısı. yerine mevlüt erdinç ve eren derdiyok düşünülebilir. kezman iyi bir paraya okutulursa bu isimlerle kafa kafaya takas imkanı doğacaktır. tabi burada yazdıklarımızın aziz yıldırım'ın daha önceden fbtv de yaptığı açıklamalarda etkili. kendisi belki bir tane avrupada oynayan türk çocuğu alabilirim demişti. maldonado'dan da şikayetlerini dile getirmişti.
sağ kanatta ki deivid'in sakatlığına gelecek olursak burada takım içinde alternatif üretebiliriz. gökhan gönül bu mevkide oynayabilecek kapasite de bir oyuncu. sağ arkayı önder turacı'ya emanet ettiğimizde önünde oynayacak bir gökhan gönül'le çok rahat oynayabileceğini düşünüyorum. tabi ki kazım kazım'ı unutmadım. kazım'la ilgili bir yazı yazmıştım daha önceden. kazım hakkında görüşlerim hala aşağı yukarı aynı. bu sene performansını daha da yükseltebilir kazım. burak yılmaz'da düşünülebilecek bir oyuncu fakat ben sağ açıkta pek güvenmiyorum bu isime. burak daha çok forvet yardımcısı bir adam. gerçi deivid de geçen sene bu bölgede klasik sağ kanat oyunu oynamadı. alex'e yardımcı bir pozisyonda idi.

özetle herkesin evet bu diyeceği bir ön libero şart. ayrıca kezman'ı satıp yerine yedek kalma tahammülü bir forvet almak şart. hatta hem kezman hem de maldonado gönderilip yerlerine ön liberoya bir yabancı, sağ açığa bir yabancı ve santrafora bir türk forvet alınması çok iyi olur. her şeyi geçtim yabancı ön libero şart. koskoca bir yazı ön libero'nun şart olmasına dayandı sonunda. bi hareket aziz başkan, bi ön libero yahu.

Hiç yorum yok: