22 Temmuz 2008 Salı

galatasaray yorum


kadroda ki en büyük eksik bence stoperdi ve alınabilecek en iyi isimle kapattılar bu açığı. meira'nın bonservisine 2.5 milyon euro, kendisine de 1.2 milyon euro verilmiş. maddi açıdan da çok iyi bir transfer. servet'le de çok iyi bir ikili oluştururlar.

tahminimce bu sene 4-2-3-1 sistemiyle mücadele edecek galatasaray. klasik 4'lünün önünde linderoth ve m.topal, sağda arda, solda kewel, orta da lincoln orta sahası çok iş yapabilir. tabi lincoln tartışılan isim. ne verecek yeni sezonda bekliyoruz. alex modeli arkasında 2 oyuncu ile faydalı olacaktır diye düşünüyorum. zaten şu an da kezman vari taraftara oynamaya başladı lincoln. taraftarı da arkasına alacaktır.


tartışılan diğer bir isimde kewell. aslında kewell'ın tartışması sakatlığında. futbolculuk geçmişine diyecek bir şey yok. tekrar sakatlanır mı bilinmez. kewell, kewell gibi oynamasın, 34 maçın 30 unda sahada ortalamayı tuttursa türkiye ligi için yeterde artar bile galatasaray'a. zaten yedek olarak ayhan hazır olacaktır. arda da diğer kanatta olunca pek bir sorun gözükmüyor. ayrıca zaman zaman serkan çalık da sağ açıkta düşünülebilir.

şüphesiz ki galatasaray'ın en büyük artısı ön liberolarda. m.topal rüştünü euro 2008 de de ispatladı. galatasaray iyi bir linderoth ile kolay kolay geçit vermeyecektür orta sahada.

forvette ise nonda ve ümit karan bulunuyor. nonda iyi bir golcü. bence geçen sezon galatasaray formasını daha çok giymesi gerekirdi. bir de yaser yıldız konuşuluyor. iyi topçu alabileceği söyleniyor. galatasaray'ın en büyük artısı bu genç isimleri piyasaya sunabilmesi zaten. gerçekten merakla bekliyorum yaser yıldız'ı.

transferi konuşulan mevkiler ise kaleci, sağ bek ve santrafor. bunların içinden olmazsa olmazı sağ bek bence. sadece uğur'a bağlı kalmak, uğur olmadığı zamanlarda sabri'ye sarılmak zarar veriyor galatasaray'a. ayrıca uğur'un sakatlığının çok ciddi olduğu söyleniyor. buraya alternatiften daha çok oynayabilecek bir adam lazım. kaleye ise eğer gerçekten sağlam bir kaleci alınacaksa alınması taraftarıyım. aykut'tan çok üstünse olabilir ama aykut zaten ışığı olan bir kaleci. oynadıkça açılacağını düşünüyorum. forvet konusunda ise asparagastan öteye geçilmedi. oliviera, crespo dolanıyor. itibar etmiyorum bu isimlere. crespo depoyu tüketmiş bir isim. oliviera ise 10 milyon euro dan fazla eder bir topçu. alabileceğini düşünmüyorum galatasaray'ın.

Hiç yorum yok: