16 Temmuz 2008 Çarşamba

Futbolu Neden Seviyoruz #2

Yıllardır duyarım Dünya'nın en fazla kazanan sporcusunun Tiger Woods olduğunu. Adı da üstündedir zaten; zengin sporu. Peki olayı nedir golf sporunun ve neden zenginler oynar? Olay şudur ki 2 zengin biraraya gelirler, oyun alanına kurulurlar, topu yerleştirir ve birbirlerine artizlik yaparlar:

- 15'le atmalısın bence.
- Yok bu havada 13'ten şaşmam...

Kaldı ki vurduktan sonra topu görmeyecekler, ağaçların arasında giden top için zengin samimiyetsizliğinde "iyi işti dostum" diyerek kapısız arabalarına binecekler. Sonra başka deliğe gidecekler. İşte bu nedenle zengin sporudur golf. Hayattan artık yeteri kadar zevk alamayan zenginlerin son umududur. Zevkli ne varsa denemişlerdir, bir golf kalmıştır.

Peki futbol öyle midir? Bir kere Titanic gibidir stadlar. Zengin yeri ayrı, fakir yeri ayrı, ortadirek ayrı. Ama hepsine yer var. Sonra stadın neresinde olursan ol topa vurulduğunda top kaleye mi girdi, tribünlere mi gitti görürsün ve samimi bir şekilde o zevki en az stadyumdaki diğer kişiler kadar yaşayabilirsin. Hiç gitmedim ama heralde Nou Camp'ta da yaşayabilirsin.