8 Temmuz 2008 Salı

Güiza Fenerbahçe'de

beklenen transfer gerçekleşti ve güiza fenerbahçe'ye imza attı. ilk önce hayırlı olsun diyorum. şimdi bakalım bu adamın günahı ne. güiza 17.4 milyon euro bonservis bedeliyle fenerbahçe'ye transfer olmuş (rakam konusunda resmi bir açıklama yok). senelik 3 milyon euro alacakmış. alacağı paraya birşey demiyorum yalnız bu bonservis kafamı kurcalıyor. fenerbahçe tarihinin en pahalı transferini yaptı.

aynı zamanda nasıl bir forvet hattı oluşturacağız o da kafamı kurcalayanlar arasında. kezman-semih-güiza 3 lüsünden en fazla 2 si oynayacağına göre 1 kişi yedekte kalacak. peki ya fenerbahçe tek forvet oynarsa ne olacak. 2 kişi yedekte kalacak. çok zor karar aragones için. bu saatten sonra sıkça arıza çıkaran kezman'ın gönderilmesi şart. hatta bir de burak yılmaz alındı.

daha önce ki seneler güiza dan daha kariyerli oyuncular geldi. yalnız hepsinin ortak noktası bir yerlerde bir şeyleri bitirmiş olmaları idi. güiza en formda sezonunda imza atıyor kulübe. gollerini atıp fenerbahçe'yi her kulvarda başarılı bir konuma getirirse parası da unutulur.

17.4 milyon euro dışında herşey çok güzel bence. hatta şimdi talento yu arayıp evine eli boş gitmemesi konusunda uyardım. kulüp mali bir külfetin altına giriyor. taraftar olarak görevimizi yapmalıyız.
edit: kulüp bugün resmi açıklama yaptı. güiza'ya bonservis bedeli olarak 14 milyon euro ödendi.

1 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

öyle ya da böyle fenerbahçe adına devrimdir avrupaya dönüş. transfer memnun etti beni. ayrıca artık 15 milyon euroların büyük maliyet olmaktan çıktığını düşünüyorum fenerbahçe'de. taraftar kartı yenilemedim daha, cuma'ya gitmemiş gibi hissettim bugün...