19 Mayıs 2008 Pazartesi

Sigara İçme Yasağı


19 mayıs 2008 tarihinden itibaren mevcut olan ''kapalı alanlarda sigara içme yasağı'' genişletilerek tekrardan önümüze sunuldu. ''kapalı alanlarda'' eklentisi çok tartışılır. şimdi arkadaşlarımızla bir bara gideceğiz, buz gibi biralarımızdan birer yudum alıp tam sigara yakmaya çalışacağımız sırada duvarda 50 ytl cezası olan ''kapalı alanlarda sigara içme yasağı'' ibaresini göreceğiz. muhtemelen çiçek kokuları içinde birer bira içip kalkacağız mekandan.

sigara tiryakileri buna elbette çok kızacak ama ben sonuna kadar destekliyorum bu yasağı. beni tanıyanlar ''sende köpek gibi sigara içiyorsun neden destekliyorsun'' diye sorabilir. bunu soran arkadaşlar benim doğuştan gelen ''ileri görüşlü'' özelliğimi öğrenecekler. evet 18 ay sonra türkiye'nin kanayan yarası haline dönüşebilecek bir yasağın çözümünü açıklıyorum. house party... yani ev partisi. mtv'de veya cnbc-e dizilerinde gördüğünüz amerikalı gençlerin eğlencesi. ye, iç ve yat. sınır yok. her şey sınırsız. her türlü sigara ve türevini görebileceksiniz bu ortamlarda. ''sen nerden biliyorsun, hiç gittin mi'' diye soran arkadaşlar olabilir. hayır gitmedim ama gitmiş arkadaşım var. bana resimlerini gönderdi. televizyondaki görüntüler kadar ışıltılı değil ama kesinlikle aynı heyecan, aynı şevk ortamı oluşuyor.

haaa şu da var. bu ev partileri nerde yapılacak. gerçekten bu da benim kafamı kurcalıyor. çoğumuz şehir dışındaki müstakil evlerde oturmuyor (en azından benim tanıdığım arkadaşlarım).''hehehehe bulduğun çözüm yalan oldu'' demeyin. dedim ya ileri görüşlüyüm. bundan 10-15 yıl sonra amerikan partilerini kendi evlerinizde gerçekleştirebileceksiniz. benim çözümlemeye çalıştığım mesele ilk 5 yıl için. türk milleti zeki ve uyanık bir millettir. 3 yıla kalmaz tam bir house party olmasa da buna benzer aktiviteleri kendi kültürüne adapte edebilecektir.

2 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

Yasağın ardından Unakıtan marka elektronik sigaralar piyasaya çıkacak gibime geliyor.

İlker Yılmaz dedi ki...

elektronik sigaralar yasaklandı. ama devlet bizim blogu kapatıp unakıtan blog açabilir.