3 Mayıs 2008 Cumartesi

Bayram Tutumlu ve Aurelio


Laudrup'u Madrid'e, Koeman'ı Barcelona'ya getiren adamdır Bayram Tutumlu. Şu sıralar basında çıkan Aurelio haberleriyle kendinden söz ettirmesini bilmiştir. Başarılı bir menejer midir, şüphesiz. Peki ya karakteri? Tartışılmaz(!). Menejer kısmının para kazanma yolu malum, oyuncuların transferlerinden pay alır. Bu nedenle menejeri olduğu oyuncunun 10 yıl bir takımda oynamasından pek haz etmez. Ama Aurelio olayında bu adamın farklı bir olayı var. Öncelikle kimsenin kendisi kadar Aurelio'nun mutluluğunu düşünmediğini iddia ederek onu layık olduğu yerlere taşıyacağını beyan etmektedir. Devre arasında kendisini Valencia istediğinde de Aurelio adına bunu dile getirmiştir; "Mehmet İspanya'da oynamayı her şeyden çok istiyor ve yaşı daha fazla ilerlemeden bunu gerçekleştirmeyi düşünüyor." Bu gayet normal bir şey ama sezon ortasında televizyonlara bağlanarak, kanal kanal bu duyuruyu yapmasında art niyet olduğu gün gibi açıktır. Yapılan bu hareketin bana göre tek bir nedeni olabilir: Fenerbahçe'nin Aurelio'yu elinde tutmak için verebileceği maksimum miktarı önermesini sağlamak... Valencia'nın Aurelio'yu istediği, Aurelio'nun da Fenerbahçe'de nispeten düşük bir ücretle oynadığı bilinen bir şeydir. Fakat 4 yıl öncesinin şartlarıyla bugünü kıyaslamamak gerekir, kaldı ki sözleşme bitiminde taraflar konuşur ve bugünün şartlarında anlaşmaya çalışır.


Devre arası kafalarda soru işaretleriyle atlatıldı. Sezon sonu yaklaştıkça Aurelio soruları tekrardan çoğalmaya başladı. Fenerbahçe, sözleşmedeki 1 yıllık opsiyon hakkını kullanmak istediğinde ise bu durum Bayram Tutumluyu derinden rahatsız etti. Hemen sonrasında tekrardan televizyonlara bağlanıp, Fenerbahçe'nin aralarındaki anlaşmaya uymayıp Aurelio'yu haksız yere 1 sene daha tutmaya çalıştığını iddia etmiştir. Ne kadar doğrudur bilinmez ama 1 gün sonrasında Bayram Tutumlu'nun Galatasaray flörtü basına yansıdı ve bu olan Galatasaray kulübünce yalanlanmadı. Doğrudur veya yanlıştır bilemem ama menejerin tutuştuğu görünen köydü. Tutumlu'nun basında 2 gün boyunca süren haykırışlarına ertesi gün Fenerbahçe resmi sitesinde 'Bayram Tutumlu'nun açıklamaları hakkında" başlıklı haberle cevap verildi. Haberde şu satırlar dikkat çekiyordu:

"Profesyonel futbolcumuz Mehmet Aurelio ile kulübümüz arasında mevcut sözleşmede düzenlenen uzatma opsiyon hakkı, kulübümüz tarafından kullanılmıştır ve oyuncumuz ile sözleşmemiz 1 yıl uzatılmıştır. TFF'ye de gerekli başvuru yapılmış ve TFF uzatma işlemine onay vermiştir."

Bu dakikadan sonra Bayram Tutumlu'dan ses çıkmadı ama önümüzdeki yıl Fenerbahçe ve Aurelio adına çok iyi şeyler düşündüğünü zannetmiyorum. Şu an için benim merak ettiğim konu, kulüple görüşmelerini Aurelio'ya ne şekilde aktardığıdır. Neyse ki Aurelio bu tip söylemlerden çok etkilenen bir oyuncu değildir. Umuyorum kulüp bir şekilde direkt olarak Aurelio ile konuşup önümüzdeki senelere dair sıkıntıyı çözecektir. Yoksa menejer yoluyla hallolacağa benzemiyor...

Hiç yorum yok: