4 Mayıs 2008 Pazar

VEFA (1908-2008)




bu yıl 100. yılını kutlayan/kutlamaya çalışan efsane semt takımlarımızdan biridir vefa spor. vefaspor'u bilmeyeniniz çok azdır. vefa spor bu ününü birbirinden kaliteli şahsiyetler yetiştiren vefa lisesi'nin yanında 14 yıl 1.lig de oynayarak(1958-1963 ve 1965-1974) kazanmıştır. şimdilerde 2000 yılında düşündürücü bir şekilde düştüğü 3. lige tekrar çıkma savaşı vermektedir.


vefaspor 1910 kadıköy stadı


benim çocukluğumda vefa spor 3.lig ve amatör küme arasında mekik dokumasına rağmen saygı gören bir kulüptü. sokakta top peşinde koşturduğumuz dönemlerde en büyük hayallerimizden biri vefa spor'a girmekti. aslında kulübe gidip ''bizi kulübe alın'' desek belkide alırlardı. bizler o günlerde külübün elit yapısınından bi haber olsak da ağabeylerimizin anlattığı geçmişteki başarıları sayesinde saygı duyuyorduk. belkide bizi asıl cezbeden yeşil beyazlı renkleri idi.


saffet sancaklı

vefa spor'da oynayan ünlü futbolcular arasında özcan arkoç, suat mamak, ayhan bermek, şevki şenlen ve saffet sancaklı var. aynı zaman da hepimizin yakından tanıdığı uğur dündar, rahmetli islam çupi, saadettin teksoy, rahmetli kemal sunal, şener şen, müjdat gezen, gazanfer özcan, erol büyükburç, memduh ün, abdullah oğuz, vefa küçük gibi isimler vefa lisesi mezunudur. işte bu yüzdendir ki vefa spor camiası destek beklemektedir. bu isimlerden bazılarının başka takımlarda yöneticilik yapmışlıkları da vardır. geçen sene 99 yıllık kulüp kapanmanın eşiğine gelmişti. bunca yokluğa rağmen bu sene 3. lige çıkmak için hala ısrarcı. 30 nisan 2008 tarihinde kütahya'da 3.lige terfi maçları yapılacaktır. vefa da finallere katılmaya hak kazanan takımlardan biridir.

düzeltme; vefa 4 mayıs da kütahya'da yapılan 1. kademe müsabakalarında finalde istanbul beylikdüzüspor takımına 1-0 yenilerek 3. lig umutlarını önümüzdeki sezona bırakmıştır.

2007-2008 kadrosu

Hiç yorum yok: