25 Mayıs 2008 Pazar

futbol terörü

catania - palermo maçı sonrası

ülkemizde futbol terörü ile ilgili bence abartılı haberler yapılmakta. ülkemizde son yıllarda abartıldığı gibi stadlarımızda sorun yok. yıllar öncesinden bir fenerbahçe galatasaray derbisi hatırlarım. yönetim şov yapıcam diye yerdeki konfetilerin yanmasına sebep olmuştu. bildiğimiz yangın çıkmıştı. hemen hemen bütün derbi maçlarda, maç ilk 5 dk içerisinde mutlaka dururdu. sebep yanan konfetiler sebebiyle görüş alanının azalması. stadyum dışında döner bıçakları, rambo bıçakları ve daha değişik kesici ve delici alet edevatlarla kavga çıkardı. mutlaka yaralılar olurdu. 6 kasım 2002 fenerbahçe - galatasaray maçı gerek pankartları, gerek tribünlerin saha içine etkisi ile hala hafızalarımıza kazınmış bir maçtır. bu maçtan sonra bir de 2006-2007 yılındaki ali sami yen'de oynanan maçta atılan plastik su bardakları hatırlanır.

bu örnekleri göz önüne serip bir de şu zaman ki örnekleri göz önüne serince terörden bahsetmek imkansız. meşalenin zevkini tadamaz olduk. alex'e inönü'de 2 plastik su bardağı atılmış çok mu. manchester united-manchester city maçı izlemiyoruz yahu. rakip oyuncuyu elbette kızdıracak oyundan koparacak sataşmalar olmalıdır. deplasman deplasman gibi olmalıdır. sevilla başkanının fenerbahçe maçından önce bahsettiği roman sanchez pizjuan cehenmemini dinlemek gerçekten çok komik.

aynı şekilde hakemlerimizde değişti. eski derbilerde ciddi ciddi itiş kakışlar sarı ile geçiştirirlirdi. yok lugano eliyle gözlük yapmış çıkar kırmızıyı. yok gökhan kafasını eğmiş çıkar kırmızıyı. yok deivid rakibe horozlanmış çıkar kırmızıyı. eskiden bunlar yoktu. serhat akın ortalığı kızıştırırdı. ordan birisi horozlanmayı geçtim direk kafayı indirirdi. ancak öyle kırmız çıkardı. sahada birebir horozlanmalar yerine 5-6 oyuncunun dahil olduğu itiş kakışlar olurdu.

tv programları şu iki deviri karşılaştırıp terörden bahsetmesin lütfen. tabi ki italya'da ve arjantinde çıkan olayları, ölüm haberlerini tavsib etmiyorum. elbette 6 kasım 2002 de ki gibi veya geçen seneki su bardakları cehennemini tavsip etmiyorum ama meşaleyi geri istiyorum. meşalenin futbolculara atılıp yaralanmalara sebebiyet vermesini istemiyorum ama meşaleden dolayı yanan taraftar formaları görmek istiyorum. bilmiyorum anlatabiliyor muyum ?

1 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

Şampiyon olduğumuzda yaktıkda kokusunu bile özlemişiz ya.