31 Mayıs 2008 Cumartesi

Emre Fenerbahçe'de


Birkaç gündür adı Fenerbahçe'yle geçen ve pek sallamadığım bir transfer haberinin malzemesi olan Emre Belözoğlu'nu sarı lacivert formayla görmek enteresan olacak gibi. Akşam saatlerinde Ntv Spor bülteninde Fenerbahçe'nin Emre'yle anlaştığı duyuruldu. Haberin kaynağı Ntv olunca inanması biraz daha kolay oluyor, ama bahsi geçen isim Emre olunca yine kolay değil. İnternette çeşitli kaynaklara bakınca doğruluğuna inanır gibi oldum ve az önce Fenerbahçe resmi sitesi de açılış sayfasında haberi doğrulamış. Emre'nin kulübüyle anlaşıldığını ve menajeri Ahmet Bulut'la görüşmelere başlandığını söylüyor sitedeki duyuru.

Transfer haberi falan güzel ama sevinmekte tereddüt ettim bir an. Emre'nin Galatasaray kökenli olmasından değil ama. Sezonun yarısını sakat geçiren ve artizlik sınırlarını her daim zorlayan Emre'ye yıllık 3.5 milyon Euro verilmesi ilk anda pek yerinde gelmedi kulağıma. Ama sezon boyunca oynayabilirse orta sahada Selçuk ve Maldonado'yla yaşanan sorunların büyük bir kısmı aşılabilir. Tabi kendini tribünlere bir şekilde kabullendirebilirse. Ekşisözlük'te ve Antu forumlarında ilgili yorumları okuyorum. "Emre gelirse Fenerbahçe'yi bırakırım" diyenlerin sayısı hatrı sayılır oranda. Gerçi aynı adamlar Tümer'in gelişinde de benzeri şeyleri söylemişlerdi. Onun için artık Galatasaray'a karşı gurur yapmanın bir anlamı yok. Zira bu takım zamanında Galatasaray'dan Tanju'yu, Beşiktaş'tan Feyyaz'ı, Sergen'i de transfer etti.

Endişelerim olsa da Fenerbahçe için karlı bir transfer olmasını diliyorum. Eğer bir terslik çıkmazsa İngiltere'de sempati duyduğum takım olan Newcastle United'dan transfer ettiğimiz ilk oyuncu olacak. Hadi hayırlısı...

* * *

Bütün bunların yanında aklıma gelmişken, Fenerbahçe.org'daki haberde "Emre Belözoğlu Kimdir?" kısmında kariyerinden bahsederken Inter Milan ve Newcastle United'dan bahsederken Galatasaray'ın adını geçirmemesi enteresandır. Taraftara hatırlatmamaya mı çalışıyorlar bilmiyorum, ama enteresan işte. Ben hatırlıyorum Galatasaray'da da oynadı.

Fenerbahce.org'daki duyuru ise burada.

2 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

bu tarz oyuncuların göstereceği performans karakterlerinin sağlamlığı ile doğru orantılıdır. emre g.s sembol olmuş bir oyuncudur. bunun yanında fatih terim döneminden beri süregelen bir kültür vardır g.s de. çirkeflik kültürü diyorum ben buna. sahada hakemin aleyhlerine verdiği her karara itiraz eden, hakemi etki almaya çalışan futbolcular yeşermiştir. bülent korkmaz, hasan şaş, ümit karan, hagi, filipescu yeni jenerasyondan arda ve sabri. emre'de bu futbolculardan biridir.

ne tümer, ne sergen, ne de feyyaz transferleri ile karşılaştırmak yanlış olur. tümer fenerbahçede ilk sezonunda gayet iyi bir performans sergiledi. sergen'in iyi performans sergileyememesinin nedeni sergen'în hocaları ile olan ilişkisiyle alakalı. feyyaz ise zaten bitik bir durumda gelmişti fenerbahçe'ye. tanju'nun fenerbahçede gösterdiği performansı ise bilmiyorum. gol kralı olduğunu biliyorum. bu 4 oyuncu da hiç bir zaman hiç bir takım taraftarı gözünde antipatik gözükmedi.

şu var emre iyi oyuncu. tabi sağlam olduğu zaman. emre 6 ay oynayıp 6 ay sakat gezebilir. oynadığı zaman mutlaka faydası olacaktır ama taraftarın bu transferi tümer kadar kolay sindirmesi zordur. bir de şu var her fm açtığımda emreyi fenere alırım ama hayat fm değil işte

Sencer Yücel dedi ki...

tümer imzayı attığı gibi şu lafı etti: "yalan söyleyecek halim yok, ben beşiktaşlıyım. ama kimsenin şüphesi olmasın, sahaya çıkınca en büyük fenerbahçeliden daha çok isterim kazanmayı."

bu açıklamayı izleyince içime şüphe düşmedi, ama aynısını emre dese inanmam. hatta transferle ilgili annemin yaptığı yoruma takıldım ben: "fatih'in kızıyla evlenecek, onun için gelmiştir."