12 Haziran 2010 Cumartesi

Güle Güle Deniz Barış


Taraftarların bazı taktıkları futbolcular oluyor. Mesela Galatasaray'da Cihan Haspolatlı, Orhan Ak, geçen seneye kadar Sabri gibi. Beşiktaş'ta da oldu bunlar. Fenerbahçe'de de var elbette. En başta gelen 2 isim Selçuk Şahin ve Deniz Barış. Tribünlerden en çok tepkiyi Selçuk almıştır, sonra da Deniz Barış.

kişisel olarak Deniz Barış'ı hiçbir zaman ilk 11 de düşünmedim. Hocalar da düşünmedi zaten. Daum seviyordu, çünkü ihtiyacı olduğu bölgeye koyabiliyordu. Stoper eksikse stopere, bek eksikse beke (her iki beke), defansif orta saha eksikse orta sahaya sürüyordu. Elbette hiçbir zaman as takım oyuncusunun verebildiği performansı veremedi. Daum döneminde kah sağda, kah göbekte geçirirken, kontratını 2 yıl daha uzatabileği Zico'lu dönemi başladı. Zico, Deniz'i çok sevdi. Öyle ki gün geldi Aurelio'yu bile kesti, Deniz'i oynattı. Tabi hepimiz Aurelio nasıl oynamaz da Deniz oynar diye şaşırdık. Zico felsefe adamıydı. Çok iyi bir antrenör değildi (ki bunu kendi de kabul ediyor) ama onun bir futbol felsefesi vardı. Deniz, elinden geldiğince yaptı vazifesini ama bu kadardı yani. Şu da unutulmasın Deniz eşini kaybetti. Kaçımız yaşadık ki böyle bir travma. Bilemeyiz o günlerde neler yaşadı Deniz Barış.

Bir takımda Deniz Barış olmak zordur. Sabit bir mevkin yok. Geri 5'liden biri sakatlanacak veya oynamayacak ki o zaman sana forma şansı doğsun. Hatta eksik olan bölgenin has yedeği de olmayacak ki sen oynayasın. Lakin büyük takım isen yedeğin de iyi topçu olmalı. O kadar arka planda bir futbolcuydu ki google'da fotoğrafını ararken bile zorlanıyorum. Deniz ilk Daum dönemindeki geçiş döneminin iyi bir parçasıydı ama artık gitmesi için de geç kalmıştı.

İnsanları kötü anılar ile anmak kolaydır. Mesele en azından 1 kez de olsa güzel bir hareket yaptıysa o anı ile anmaktır. Ben Deniz'i hep İnter maçındaki performansı ile, Cambiasso'ya attığı çalım ile hatırlamaya çalışıcağım. Güzel memlekete, Antalyaspor'a gitmiş Deniz Barış. Zaman zaman çok laf ettik kendisine. Hakkını da helal etsin.

6 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Yuh... daha üç gün önce FM incelemeleri esnasında Deniz'in değerlerini çok düşürdüğümüzü misal bir Antalyaspor'a gitse tekrar parlayacağını ve değerlerini tekrar yükselteceğimizi... Yetenek ile performansı ayırt etmek gerektiğini konuşmuştum araştırma ekibine.
Bir hafta sonra o Deniz Antalyaspor'a transfer olmuş :) Ben beğenirim kendisini bu arada. Sürekli oynasa farklı olurdu Zico döneminde çok iyiydi.

Rehavet dedi ki...

benim dışımda bir fenerbahçeli'nin de deniz barış hakkında iyi bir şey yazması söz konusuymuş demek ki.. yazanın ellerine sağlık, deniz barış'a sonsuz başarı ve sağlık dileği..

sukullaci dedi ki...

antalyaspor coştu bu arada

Fabio Luciano dedi ki...

ben de kendisini hep kadıköy'de 4-0yenildiğimiz milan maçında hakem daha bitiş düdüğünü çalar çalmaz shevchenko'nun formasını kapmak için adamın koluna yapışması ile anacağım.adamın öyle bir bakışı vardı ki büyük ihtimal onu sahaya dalan taraftar filan sandı o anda.

hayatta bazen insanlar hiç olmaması gereken yerlerde olabiliyor.bunun en somut örneklerinden biri deniz barış.tamam eşini kaybetti çok büyük acı yaşadı.ama ondan önce de çok farklı değildi ki.5 sene önce de çok büyük hatalar yapıyordu.lille maçında da yaptı.yarın antalyaspor'da yine yapacak.

kimse ondan çıkıp zaten harikalar yaratmasını beklemedi.selçuk'ta da aynı.ama arkadaş iki adım önündeki adama da topu atmanı istmeke benim hakkım diye düşünüyorum.

asla bu takımın topçusu değildi.yedeği bile değildi.yedeğin yedeği bile olamazdı.tıpkı ali bilgin gibi.gitmelerine çok sevindim.

bikalemun neco dedi ki...

düzgün adamdı kanımca, iyi yedek değildi belki, ama fena yedek de değildi. travma meselesine dikkat çekmen çok yerli olmuş, iyi bir profesyonel sporcu örneğidir bu kaybı sonrasındaki durumu bence.

ayrıca kardeşim, bir araştır bakalım, 24 giymesi, alışılmış futbolcu forma numarası-plaka ilişkisiyle mi ilgili? senden daha 24 tipi zira :)

İlker Yılmaz dedi ki...

@Birol Özdemir

Forma numarası plaka numarası ile ilintili bir olay. Deniz Erzincan/Kemah'lı. Gurbetçiliği sonradan. Doğum Kemah.