24 Haziran 2010 Perşembe

3. Maçların Sonunda A-B-C-D Grupları

A Grubu;
En az izlediğim ve hakkında en az bilgiye sahip olduğum grup A grubu. Grubun kırılma anı 2. maçlarda yaşandı. Fransa 1994 de turnuvaya katılamadı, 1998 de şampiyon oldu, 2002 de gruplarda dibe vurdu, 2006 da final oynadı ve 2010 da yine dibe vurdu. M grafik çizmeyi başardılar. Blanc yönetiminde 2014 DK da final oynasalar şaşırmam. Bugün altyapılarda sorun yaşayan büyük ülker (İtalya ve İngiltere gibi) var ama Fransa bu sorunu yaşamıyor. Onların toparlanması diğer ülkelere çok çok daha kolay. Afrika ev sahibi olması nedeniyle ve Parreira etkeniyle 2. turu görebilir diye düşünüyordum. Zorlu bir grupları vardı ama bu gruptan çıkabilecek kalitede bir takımdı. Parreira takımını yaratamamış.

B Grubu;
Arjantin-Yunanistan maçı dışındaki 5 maçı da izledim bu grupta. Maradona hergün üzerine koyarak bir takım yaratıyor. Meksika'yı yenerek çeyrek finale kalacaklardır ve İngiltere-Almanya galibi ile oynayacaklardır. Müthiş bir çeyrek final maçı izleyeceğiz. Maradona için birçok şey söylenebilir ama geçek şu ki futbolcuları onu seviyor ve Arjantin'i bir takım yapmayı başarıyor.
Grubun talihsiz takımı Nijerya. Arjantin maçında beraberliği yakalayacak pozisyonları buldular ama golü beceremediler. Yunanistan karşısında çok iyi başladılar ama kırmızı kartın önüne geçemeyerek yenildiler. Güney Kore karşısında da kazanacak futbolu sergilemeseler de önemli pozisyonlar buldular. Yunanistan, Nijerya karşısında ekstra bir gaslibiyet aldı. Ne eskisi gibi defans yapabiliyorlar, ne de etkili hücum yapabiliyorlar. 1994 faciasından zor kurtuldular. Güney Kore benim çok sempatik bulduğum takım. Merkez santraforsuz oynamaya çalışıyorlar fakat futbolcular arasında tını farkı var. Uruguay karşısında DK macerasına son verebilirler.

C Grubu;
Bu grupta futbolun adaletine şahit olduk. A.B.D. 2. maçlar bittiğinde bu grubun liderliğini haketmişti. Cezayir karşısında son dakikalarda attıkları gol onları sadece grup liderliğine değil, turnuvada çok avanajlı bir noktaya getirdi. Ortaya attığım yarı final iddiamı sürdürüyorum. İngiltere'den çok şey bekliyordum. Daha doğrusu Capello'dan bekliyordum. Almanya karşısında işleri bir hayli zor. Almanya'yı elerlerse daha bir takım olup, daha üst turlara da çıkabilirler. Lakin sergiledikleri performans ileriyi işaret etmekten uzak. Slovenya 1. maçta sıçradı, 2. maçta sıçradı, 3. maçta sıçrayacakken Amerika'nın son dakikadaki golü geldi. Topladığı 4 puan çok bile.

D Grubu;
En karışmış grup buydu. Son maçlar oynandı da rahatladık resmen. Slovenya ne kadar şanslı bir takımsa, Avustralya o kadar şansızdı. Almanya'dan 4 değil de 2 yeseler bugün çıkmışlardı. Gana futbol olarak çok iyiydi ama saha içinde organize olmakta zorlanıyorlar. En az kendileri kadar koşan, mücadele eden bir rakiple karşılaşacaklar. 2. turun en zevkli karşılaşmalarından birini izletebilirler bize.
Almanya, Sırbistan maçında şanssızlık yaşadı. Futbolda olur böyle vak'alar. Mühim olan telafi etme şansının olması. Onlar bugün Mesut Özil ile coştular. Borges gurbetçiler ile ilintili bir Mesut Özil yazısı yazmış. Okunmasında fayda var. Almanya için çizdiğim yol haritasında final gözüküyor.

Uruguay - Güney Kore
Amerika - Gana
Almanya - İngiltere
Arjantin - Meksika

Hiç yorum yok: