14 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupası 3. Gün

Bugün 2 maç izleyebildim. 2 maçta da beklediklerim olmadı. Almanya'yı bu kadar organize, Avustralya'yı ve Sırbistan'ı bu kadar bozuk beklemiyordum. Slovenya-Cezayir maçı ise kaçırdığıma üzülmeyeceğim bir maç olmuş. Kaleci hatası ile Slovenya kazanmış. C Grubundan A.B.D. ve İngiltere rahat çıkacaktır. O grubun sorunu liderlik. Hele ki bugünkü Almanya'yı gördükten sonra.

Gana 1-0 Sırbistan
Dün Nijerya için yazdıklarımın aynısı Gana için de geçerli. Bir çok farklı futbol kültüründen gelen futbolcular uyum sorunu yaşıyorlar. Yalnız Gana Nijerya'ya göre daha organize bir takım. Geçen sene u-20 Dünya Kupasını kazanan kadrodan 4 isim bu turnuvada kadroda. Bu maçta defansı iyiydi. Hücumda çok sorun yaşadılar. U-20 takımının beyni Ayew bugün 2 forvetin arkasındaydı. Gyan-Tagoe-Ayew 3 lüsü pek uyumlu gözükmediler. 2006 da takımı sürükleyen 3 önemli isim (Appiah-Essien-Muntari) bu maçta forma giyemedi. Muntari geçen haftadan beri sakat. Yetiştilme umudu vardı ama olmadı heralde. Keza Appiah eski formunda değil. Essien zaten yok. Afrika takımları içinde beni en çok heyecanlandıran Gana. 2014 de 2009'u kazan u-20'nin pişmesi ile onları çok daha iyi yerlerde göreceğiz. Sırbistan ise hayal kırıklığı yaşattı. Takımın her hattında çok iyi oyuncular var. Teknik direktörleri de iyi. Başarısız olmaları için bir neden yok. İkinci maçları Almanya ile. Bir şekilde puan alabilirlerse Avustralya'yı yenebilirler o gazla.


Almanya 4-0 Avustralya
Avustralya'dan kimse bu kadar kötü futbol beklemiyordu. Almanya maçın başında ağırlığını koydu ve 2-0 öne geçti. Rezil bir savunma vardı. Klose maçın başında 2 tane kaçırınca ne oluyor dedik ama 3. de fileleri bulmayı başardı. Özil çok pozisyona girdi, atamadı ama ilk golde harika bir ara pası, ikinci golde al da at dercesine asisti var. Müller'in golü de görülmeye değer güzellikteydi. 1 senede kendini çok geliştirip çok iyi noktalar geldi. Almanya da geçmişe göre daha güzelleme bir futbol oynuyor. Hollanda her turnuvada grup maçlarının en iyisi olup ağızlara 1 parmak bal çalar ama sonra kaybolur. Almanlar da grup maçlarını geçmiş yıllara göre güzel bitirecek gibi gözüküyor ama Hollanda gibi teslim olmazlar. Avustralya heralde bu maça kafadan 3 puan yazmamış olabilir ama Cahill'i kaybettiler. En azından Sırplara göre işleri daha kolay gözüküyor. Gana maçında alacakları galibiyet onları 2. tura da çıkartabilir.

Hiç yorum yok: